Çöplükten Mesireliğe

Binbirevler Muhtarlığı Kooperatif Yönetiminin girişimiyle Başkan Günaydın’ın başlattığı ceviz ve ıhlamurdan oluşturulan mesirelik alınını inceleyen Orman Mühendisi Naci Yoldaş, “Bu alan Binbirevler halkının geleceğidir. Isparta’nın müsait tüm alanlarına b

Yayınlanma:
Çöplükten Mesireliğe

Binbirevler Muhtarlığı Kooperatif Yönetiminin girişimiyle Başkan Günaydın’ın başlattığı ceviz ve ıhlamurdan oluşturulan mesirelik alınını inceleyen Orman Mühendisi Naci Yoldaş, “Bu alan Binbirevler halkının geleceğidir. Isparta’nın müsait tüm alanlarına böyle bir çalışma yapılırsa Isparta kurtulur” dedi.

40 bin metrekarelik bir alanda geçtiğimiz yıl başlatılan ceviz ve ıhlamur ağaçlarından oluşan mesirelik alan geleceğe umut veriyor. Muhtar Ahmet Sevil, Başkan Günaydın’ın bu alanla ilgili büyük desteği olduğunu vurgulayarak, “Başkanımız 44 gün 2 dozer çalıştırdı. Burası daha önceden araba tekerlekleri yemek atıkları ve pet şişelerden oluşan bir çöplüktü. Şimdi herşey değişti, burası mesirelik bir alan haline dönüşüyor. Zamanı gelince burası 1001 evler de yaşayan ailelerin çocuklarına girdi olacak. 70 bin metrekarelik bir alan üzerinde genişleyecek olan bu arazi aynı zamanda halkın piknik ve diğer ihtiyaçlarına açılacak. Bizim mahallemiz emekçi halktan oluşan bir mahalledir. Gelecekte bu ıhlamurla ve cevizler satılınca biz kaç tane çocuk okutabiliriz onun derdindeyiz. Sağolsun Belediye Başkanımızda buraya şimdilik yeni bir oksijen gelecek için de büyük bir gelir kaynağı kazandırdı” dedi.

Ceviz ve ıhlamurluk alanını inceleyen Orman Mühendisi Naci Yoldaş, zamanı gelince bu arazinin 20-25 ton ceviz verebileceğini açıklayarak başkanın ve muhtarın çalışmalarını tebrik etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.