Coşku İlçelere Taştı

Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Aksu İlçesinde uluslararası katılımla coşkuyla kutlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Nisan 2013 11:17
Coşku İlçelere Taştı

Aksu Kaymakamlığınca düzenlenen 1. Aksu Uluslararası Çocuk Bayramı Azerbaycan, Gürcistan, Bulgaristan, Makedonya, Romanya, Hindistan ve Ukrayna’dan gelen yaklaşık 300 çocuğun katılımıyla coşku içerisinde kutlandı.

Aksu Hükümet Meydanında düzenlenen bayram şenliğine Vali Memduh Oğuz ve eşi Canan Oğuz başta olmak üzere; il protokolü ve Aksu halkı katıldı.

Gösteriler öncesinde kısa bir selamlama konuşması yapan Aksu Kaymakamı İbrahim Özdel, 8 ülkeden yüzlerce öğrencinin Aksu’ya gelmesinin mutluluk verici olduğunu belirterek, desteklerinden dolayı Vali Memduh Oğuz’a teşekkür etti.

Çocuk şenliğinin 21. yüzyıl dünyasında ilim şehri Isparta’ya yakışan bir program olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz; “Aksu büyüklüğündeki bir ilçede yapılan şu etkinliği görüp de takdir etmemek mümkün değil. Dünyada ilk ve tek olan bu çocuk bayramında gösterilen bu başarı, ülkemiz açısından da örnek bir organizasyondur.

Türkiye 21. yüzyılın yükselen yıldızıdır. Bu yüzyılda bütün dünya Türkiye’ye bakacak, Türkiye’de Isparta’ya bakacak ve burası bir ilim merkezi olacak.

Bu etkinliğe katılan konuklarımıza tekrar hoş geldiniz diyorum ve emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra dünya çocukları ülkelerinin simgesi olan hediyeleri Vali Oğuz’a sunarlarken, Vali Oğuz’da öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği program, 8 ülkeden gelen 300 çocuğun milli danslarını sergilemesiyle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum