Coşkuner: 'Ev Danasından Öküz Olmuyor'

CHP Keçiborlu İlçe Kongresi sert tartışmalara sahne oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Nisan 2012 11:56
Coşkuner: 'Ev Danasından Öküz Olmuyor'

CHP Keçiborlu İlçe Kongresi sert tartışmalara sahne oldu. Kongrede konuşan eski Milletvekili Mevlüt Coşkuner, hem parti genel merkezini, hem genel başkanı hem de Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner’i sert bir dille eleştirdi.

Eleştirilerden İl Başkanı Yusuf Erdoğan’da nasibini aldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Keçiborlu İlçe Kongresi sert tartışmalara ev sahipliği yaptı. Hafta sonu Keçiborlu Belediyesi Düğün Salonu’nda yapılan kongreye katılan eski Milletvekili Mevlüt Coşkuner’in yaptığı konuşma salonda soğuk duş etkisi yarattı.

kongrede konuşan Coşkuner, kendisinden önce konuşan İl Başkan Adayı Batuhan Güldiken’in konuşmalarına tepki gösteren partililere seslenerek, “Dolu dolu konuşan arkadaşlarımızı hazmedemiyorlar. Ben bugün bir daha gördüm ki, yetiştirdiğim gençlerle gurur duyuyorum” dedi.

EV DANASINDAN ÖKÜZ OLMUYOR
Partinin seçim öncesinde aday tercihinde hatalar yaptığını anlatan Coşkuner, “Ev danasından öküz olmuyor” deyimini kullandı. Coşkuner “Neden parti emekçileri aday gösterilmedi?” diye de sordu.

İlginç bir diyalogu da anlatan Coşkuner, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner’i sahaların dışında oynamakla suçladı. Coşkuner “Ben milletvekiliyken AKP’li vekiller beni arar ve ‘abi ilçelere köylere çok gidiyorsun. Gittiğin yetmezmiş gibi bir de yatılı kalıyorsun oralarda. Sen gidince biz de gitmek zorunda kalıyoruz. Biraz dinlen istersen’ diye takılırlardı. Şimdi AKP’li vekiller artık rahattır. Çünkü ne köylere giden var, ne ilçelere giden var” dedi.

Konuşmasının satır aralarında ilginç mesajlar veren Coşkuner, “En kötü şey su gibi girdiğin kabın şeklini almaktır. Ben şimdi örgütlerimizden son seçimi değerlendirmelerini istiyorum. Burada ilginç detaylar var. Siyaseti iyi okumak lazım. Bazen yolun sonu görünür ve o zaman aklınızı başınıza toplamanız gerekir. Ben aklınızı başınıza toplayın diyorum” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu Recep Tayip Erdoğan’a benzemeye çalışmakla suçlayan Coşkuner, “Birilerine benzemeyin. Onun aslı var. Tayip bir yere gitti diye, arkasından sen de oraya gitme” dedi.

Eleştiri oklarını Genel Merkeze de çeviren Coşkuner, “Isparta sorumlusu Faik efendi var. Bu Faik efendi seçimlerden sonra Isparata’ya geldi mi? Gelmedi. Çünkü bu Faik efendi partili değil. Bu parti de 42 tane partili olmayan Milletvekili var. Fethullahçılarınız bile var” diye konuştu.

Seçim döneminde hakkında bilinçli olarak dedikodular çıkarıldığını ileri süren Coşkuner, “Neymiş, ben seçimlerde ilçe başkanlarını arayıp, çalışmayın demişim. Burada ilçe başkanı arkadaşlarım var. Hangisine demişim çalışmayın diye. Parti bana seçim döneminde bir gün bile program vermedi. Düğüne, derneğe bile giderken ben milletvekili adayı arkadaşımla gideyim düşüncesi taşıdım. Ama kendileri beni hiçbir yere davet etmedi. Ben yola çıktığım kimseyi satmadım” dedi.

Ali Haydar Öner’in Deniz Baykal ve Önder Sav hakkında televizyon programlarında hakaret ettiğini de hatırlatan Coşkuner, “Sen nasıl bu partinin ağabeylerine hakaret edersin. Telefon açtım, kendisine böyle yapamazsın dedim. Telefonu yüzüme kapattı” şeklinde konuştu. Eski Milletvekili Coşkuner’in önümüzdeki diğer kongrelerde daha sert bir üslup kullanarak eleştirilerine devam edeceği parti kulislerinde konuşuluyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.