Çoşkuner ve Bazı Partililer Salonu Terk Etti

CHP Merkez İlçe kongresine liste oylaması damga vurdu;Liste onaylandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mayıs 2012 11:30
Çoşkuner ve Bazı Partililer Salonu Terk Etti

CHP Merkez İlçe Kongresi Belediye Kültür Sineması’nda yapıldı. Kongreye liste tartışması damga vurdu. Oylamada seçimlerin blok listeyle yapılması kararlaştırılınca başta eski Milletvekili Mevlüt Coşkuner olmak üzere bazı partililer kongreyi terk etti.

Cumartesi günü yapılan Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Kongresi’nde divan başkanlığına İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu seçildi. Kongreye, Antalya Milletvekili Gürkut Acar da katıldı. Kalp ameliyatı olan Ali Haydar Öner ise kongreye katılamadı.

Kongrede her şey çok güzel başladı. Salonun koltukları partililer tarafından dolduruldu. Ne olduysa divan heyetine seçimlerin blok listeyle yapılması yönünde önerge verilmesinden sonra oldu. Bunun üzerine Divan Başkanı İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, blok ve çarşaf listeyi destekleyen ikişer partiliye konuşma hakkı verdi. Konuşmaların ardından önerge onaylandı ve çoğunluk blok listeyle seçime gidilmesini kararlaştırdı. Bunun üzerine dolu salon bir anda boşaldı. Başta eski milletvekili Mevlüt Coşkuner olmak üzere bazı partililer salondan ayrıldı. Divan Başkanı Moroğlu, salonun boşlamasına ‘Oylama yapıldı kongre şimdi bitti mi?’ diyerek tepki gösterdi.

DELEGELER GİRMEDEN OYLATMADI
Merkez İlçe Başkanlığına aday olmayan Mehmet Demirbaş teşekkür konuşması yaptı. Partisi çalıştığını, asla ayrım yapmadığını belirterek , desteklerinden ötürü partililere teşekkür etti. Faaliyet raporunun okunmasının ardından Divan Başkanı Moroğlu, delegeler salona girmeden oylama yapmayacağını söyledi. Delegelerin salona girmesiyle oylama yapıldı ve faaliyet raporu kabul edildi.

BİR OYLAMAYLA DAĞILDIK
CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan, dolu olan salonda bir blok oylamasıyla yok olduklarını belirterek, bu manzaranın CHP’ye yakışmadığını kaydetti. Toplayacağız, kucaklayacağız diyen arkadaşlar, salonu boşalttılar. Delegelerin oylarıyla geçen blok liste partimize hayırlı olsun. Demokrasiyi savunmak için önce demokrasiyi haz etmek gerekiyor. Artık partimiz kurumsallaşmalı. Ahbap çavuş ilişkisine göre oy verme dönemi bitmeli. Biz AKP’yi makarna, nohutla oy alıyor diye eleştirirken, biz ‘Benim tanıdığım ahbabım oy veriyor’ diyorsak bizi onlardan ayıra nedir? CHP olmamış olsaydı AKP 10 yılda geldiği noktanın 100 katı ileriye gidecekti. Ülke elden gidiyor. Cumhuriyetin değerleri yok ediliyor. Uyanık olmak gerekiyor. Bana ne deme lüksümüz yok. Anayasa değişikliğiyle laiklik düzenden vazgeçecek altyapıyı oluşturmak istiyorlar. Buna sesiz kalamayız. Birbirimizi seveceğiz, kucaklayacağız diyoruz ama başaramıyoruz. Bunu ya laf olsun diye, ya şirin görünmek için diyoruz. Ama söylediğimizi uygulamıyoruz. Partide bugüne kadar kimseyi ötelemedim. Bizler demokrasiyi seven insanlarız. Partime de her zaman hizmet etmekten onur duydum” dedi.

Erdoğan’ın ardından söz alan delegelere de konuşma hakkı tanındı. Ardından merkez ilçenin iki adayı Senayi Demirel ve Muhammet Günel konuşma yaptı.

354 delegenin yer aldığı CHP Merkez ilçede yapılan seçimlerin sonucunda 255 delege oy kullandı. Senayi Demirkol’un listesi 201 oy alırken, Muhammet Günel’in listesi 53 Oyda kaldı. Kongrede 1 oy ise geçersiz sayıldı. Böylece Senayi Demirkol merkez ilçe başkanlığına seçildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.