Çözüm Bekleyen Sorunlar Dilerim ‘ÇÖZÜME’ Kavuşur

Duayen Gazeteci Nasuh Özkan Yazı: Çözüm Bekleyen Sorunlar Dilerim ‘ÇÖZÜME’ Kavuşur

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ocak 2018 09:25
Çözüm Bekleyen Sorunlar Dilerim ‘ÇÖZÜME’ Kavuşur

Yeni umutlar, yeni beklentilerle yeni bir yıla daha merhaba demenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hakikaten geride bıraktığımız 2017 yılını ülkemiz açısından değerlendirdiğimizde birçok iyi ve kötü olaylara tanıklık ettik. Kimi geldi acı yaşadık, kimi geldi sevindik. Ancak herşeye rağmen hepimizin ortak sorunu yine ekonomik sıkıntılar olmaktan öteye geçemedi. Dilerim 2018 yılında herkes umduğunu bulur, sağlıkla nice başarılar elde eder. Çünkü hakikaten sağlık olmadıktan sonra paran olmuş boş. İşte bunu hergün çevremizde görüyor ve yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerin ardından Isparta’nın belli başlı sorunlarına değinmek istiyorum.

ISPARTA’NIN ÇÖZÜM BEKLEYEN
SORUNLARINA BU YIL
İNŞALLAH EL ATILIR…
Gelelim Isparta’ya. Isparta’nın en önemli sorunları arasında trafik konusu en başta geliyor. Yıllardır her nedense İlimizde yaşanan bu trafik sorununa köklü bir çözüm bulunamıyor. Yolların daraltılması, ana caddelere bisiklet yolu yapılması trafik sorununa maalesef çözüm getirmiyor. Toplu ulaşımda yaşanan sorunların da artık bu yıl çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz. Trafik sorununun çözümü noktasında belirli kavşak ve noktalara alt ve üst geçitlerin yapılması gerekiyor. Şehir Hastanesini üst kavşağı olarak ta bilinen Karayolları kavşağındaki trafik yoğunluğunun rahatlatılması için artık birşeylerin acilen yapılması gerekiyor. Işıkların da olmadığı bu kavşakta özellikle sabah trafiği çekilmez bir hal alıyor. Allah korusun hastaneye ulaşma noktasında otobüslerden inen vatandaşlar heran bir kaza tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor.

SİNYALİZASYONLAR
ELDEN GEÇİRİLMELİ…
Söz trafikten açılmışken sinyalizasyondan da bahsetmek istiyorum. Maalesef sinyalizasyon sisteminin de elden geçirilmesi ve hatta yenilenmesi gerekiyor. Kimi zaman lambalar ters yanarken, kimi yerlerde çok uzun süreli beklemeler oluyor. Bu durumlar hem yayaları hem de sürücüleri isyan ettiriyor. Bence şehir merkezindeki tüm sinyalizasyon sistemi kontrolden geçirilmeli, eskiyenler yenilenmeli ve bekleme süreleri yeniden ayarlanmalıdır.

ATIL BİNALAR
NE OLACAK ?
Isparta’da maalesef çeşitli kurumlara ait pek çok atıl bina bomboş duruyor ve adeta çürümeye terk edilmiş durumda. Bu atıl binaların arasında okul ve hastane binalarının da bulunması gerçekten çok üzüntü verici bir durum. Yetkililer bu atıl binaların ne yapılması gerektiğine biran evvel karar verirlerse iyi olur, yoksa onlar düşünürken buralar bir gün yıkılabilir benden hatırlatması.

TOKİ KONUSU ARTIK
GÜNDEMDEN
DÜŞMELİDİR…
Isparta’ya yıllardır TOKİ konutları yapılmıyor. Bu durum İlimizdeki konut fiyatlarının değerinin çok üstünde satılmasına neden oluyor. Haliyle böyle olunca dar gelirliler konut sahibi olamıyor, parası olupta konut alanların konutları da kısa sürede kat ve kat değer kazanıyor. Artık Isparta’ya ucuz toplu konut yapmanın zamanı gelip geçmekte. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım geçenlerde yaptığı Isparta ziyaretinde kısa sürede Isparta’ya 2 bin TOKİ konutunun kazandırılacağını müjdeledi, umarım bu müjde bu yıl içerisinde hayata geçirilir ve binlerce ailenin ucuz toplu konut hayali gerçeğe dönüşür.

HIZLI TREN PROJESİ ARTIK
BİRAN EVVEL GERÇEKLEŞMELİ
Isparta’da uzun yıllardır tren seferleri yapılmıyor. Bu durum gerçekten çok üzüntü verici. Eskiden Isparta Tran garından İstanbul’a, İzmir’e ve Ankara’ya trenle gidilebilirken, yıllardır artık bundan mahrum kaldık. Şimdi gündemde hızlı tren var. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım hızlı trenin Isparta’dan geçeceğini açıkladı. Dilerim bu kısa sürede gerçekleşir ve hiç olmazsa hızlı tren imkanından yararlanmış oluruz.

THY ANKARA’YA DA
SEFER KOYMALIDIR.
İstanbul’a her gün karşılıklı uçak seferleri olmasına rağmen Ankara’ya uçak seferlerinin olmamasını hala anlamış değilim. THY yetkililerinin geçmişte verdikleri sözü yerine getirerek Başkent Ankara’ya da karşılıklı uçak seferleri düzenlemesini bekliyoruz. Bu konuda başta Valilik, Belediye, Siyasiler ve STK’lar olmak üzere tüm yetkililerin girişimde bulunmalarını beklemekteyiz.

KALDIRIMLAR İLGİ BEKLİYOR
Isparta Belediyesinin sorumluluğundaki kaldırımların da yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Bazı kaldırımlar yenileniyor ancak özellikle mahallelerdeki bazı kaldırımların durumu içler acısı. Bu nedenle Isparta Belediyesinin asfalt kadar kaldırım çalışmalarına da önem vereceğine olan inancımı dile getiriyorum.

BELEDİYE İŞHANI ÖNÜ
YENİDEN DÜZENLENMELİ
Isparta’nın merkezi durumundaki Kaymakkapıdaki Belediye İşhanı önünün yeniden düzenlenmesinin zamanı bizce gelip geçti bile. Çok karmaşık bir görüntüye sahip olan ve zemini de çok kötü olan buranın kısa sürede yenilenerek daha düzenli bir hale getirilmesi gerekiyor. Özellikle yağmurlu havalarda burada yürümek bile güç. Çünkü taşların düzensiz oluşu nedeniyle yayalar bu alanda yürümeye korkuyor, yürürken pantolonları çamur oluyor. Bizden söylemesi, Yine söz bu alandan açılmışken burada bulunan ve sözde engellilere hizmet veren tuvaletin de çok kötü görüntüsü doğrusu pek hoş değil. Bence oradaki tuvalet şehir merkezinde daha müsait bir yere konulmalıdır. Çünkü bu haliyle tuvaletin görüntüsü çok çirkin. Hatta geçtiğimiz yıl Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a bu konudaki rahatsızlık bir televizyon programında dile getirilmiş ve Sayın Başkan da konunun araştırılıp değerlendirileceğini ifade etmişti. Ancak henüz aradan geçen zamana rağmen bu konuda bir gelişme ve değişim yaşanmadı.

OTURMA BANKLARI
ARTIRILMALI…
Bugün en yakın komşumuz Antalya’ya bile gittiğimiz de belirli uzun mesafeli cadde kenarlarında oturma banklarını görürsünüz. Bu banklar sayesinde oralarda yürüyen vatandaşlar kimi zaman oturur ve nefeslenir, özellikle de yaşlılar. Bu gibi durumları ben sık sık gittiğim için Başkent Ankara’da bile görmekteyim. Çok sayıda oturma bankları mevcut. Isparta’da da vatandaşlar oturma banklarının artırılmasını talep ediyor. Şehir merkezindeki oturma banklarının da yenilenmesi gerekiyor. Mesela Kaymakkapıda Belediye İşhanı önündeki oturma bankları ile Mimar Sinan caminin çevresindeki banklar hem artırılmalı hem de yenilenmelidir. Şehrin muhtelif yerlerine yeni oturma bankları konulmalıdır.

ATATÜRK PARKI VE GÖKÇAY
BAHARA YETİŞTİRİLMELİDİR…
Isparta’da geçtiğimiz yıl özellikle asker ve asker aileleri ile vatandaşların en büyük sıkıntılarından birisi de çarşı merkezinde oturacak bir parkın bulunmamasıydı. Özellikle Atatürk Parkının bakıma alınması ve yaza yetiştirilememesi doğrusu en çok Isparta’ya dışardan gelenleri etkiledi. Yaz sıcaklığında oturacak bir park arayan asker aileleri görüştüğümüzde bu yöndeki sıkıntılarını hep dile getirdiler. O nedenle Atatürk Parkının biran evvel tamamlanarak bahar aylarına yetiştirilmesi bekleniyor. Ayrıca Atatürk Parkının diğer köşesindeki çocuk parkının da yeni oyun aletleriyle yeniden düzenlenmesi ve buralardaki oturma banklarının da değiştirilmesi isteniyor.

Ayrıca Belediye tarafından yeniden düzenlenmekte olan Gökçay mesirelik alanının da yaz aylarına kadar tamamlanması en büyük dileklerimiz arasında. Tabi ki mahallelerdeki çocuk parkları ile yeşil alanların da artarak devam etmesi 2018 yılında en büyük beklentilerimiz arasında yeralıyor.

Zaman zaman Isparta’nın sorunlarını dile getirmeye devam edeceğim. Bundan dolayı hiç kimse bize kızmasın, bu dile getirdiğim konular ve sorunlar halkın talepleridir. Yoksa biz kendimiz için bir şey istemiyoruz. Herşey daha güzel Isparta için. Her zaman şunu diyorum; Isparta’ya hizmet adına bir çivi çakandan Allah razı olsun. Bu duygu ve düşünceler içerisinde 2018 yılının tekrar herkese hayırlar getirmesi temennisiyle saygılar sunuyorum.

MESLEKTAŞLARIMIN
GÜNÜNÜ ŞİMDİDEN
KUTLUYORUM…
Bu arada önümüzdeki 10 Ocak günü Çalışan Gazeteciler Günü. 1978 yılında gazeteciliğe başlamış ve meslekte 40. Yıla giren bir basın mensubu olarak şimdiden tüm meslektaşlarımın bu mutlu gününü de kutluyorum. Her zaman diyorum Gazetecilik çok meslek ve tamamen fedakarlık isteyen bir meslektir. Saygılarımla.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum