Cübbeli Ahmet Hoca Isparta'da

Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, cezaevinden çıktıktan sonra ilk ziyaretini Isparta'ya gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Aralık 2012 12:22
Cübbeli Ahmet Hoca Isparta'da

Isparta'ya gelen Ünlü, konakladığı Barida Otel'de gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Karagümrük Çetesi'' davasında tahliye edildikten sonra çok ziyaretçisinin olduğunu, bu nedenle İstanbul'dan hemen ayrılamadığını söyledi. Isparta'ya 25 yıl önce geldiğini ancak buradaki türbeleri ve velileri tam olarak ziyaret edemediğini ifade eden Ünlü, ''Onun için içimde bir ukde vardı. Esas maksadım evliyaullahın türbelerini ziyaret etmektir'' dedi.

Isparta'dan yarın yapacağı ziyaretlerden sonra ayrılacağını aktaran Ünlü, ''Osmanlı ve Selçuklu devletlerinin şehirlerinin hepsi ilim şehridir. Isparta da bu kentlerden biridir. Isparta'da 49 medrese bulunmaktadır. Şimdi bir ilde 2 üniversite bulunuyorsa o il büyükşehir oluyor. Ama Isparta'da 49 medrese var. Isparta hak ettiği şekilde tanıtılmamış, ilgilenilmemiş. Umarım Isparta'nın bu yönü ortaya çıkar. Ben bu durumdan çok etkinlendim. Allah, tekrar gelmeyi nasip eder inşallah. Allah, Isparta'yı bugüne kadar korumuş, bundan sonra da muhafaza etsin'' diye konuştu.

Ünlü, bir gazetecinin, ''Maya takvimine göre 21 Aralık'ta kıyametin kopacağı söylendi ancak kıyamet kopmadı. Sizin yorumunuz nedir-'' sorusuna, ''21 Aralık'ta kıyamet kopmayacağını daha önce söyledik. Benim eski konuşmalarım var. Kıyametin kopmayacağı kesindi'' dedi.

Bu arada, Isparta Valisi Memduh Oğuz, Ünlü'yü kaldığı otel odasında ziyaret etti.

Ahmet Mahmut Ünlü’nün Pazar günü Isparta’dan ayrılacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.