Çukurca Saldırısının Detayları

Çukurca'daki hain saldırının ayrıntıları yürekleri daha da acıttı: Askerin mermisi bitti, hamile polis eşi bebeğini düşürdü ve daha nicesi...

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ekim 2011 15:04
Çukurca Saldırısının Detayları

PKK'lıların Çukurca'da gerçekleştiği son yılların en büyük saldırısını, Kuzey Irak'tan sızan 300-400 kişilik grup gerçekleştirdi.

Bölgedeki 8 hedefe roketatar ve havanlarla yapılan saldırıda, askerlerin mermisinin bittiği, teröristlerin komutanın odasına kadar girdikleri iddia edildi. Uzmanlar, istihbarat raporlarına göre, saldırının adeta "geliyorum" dediğini anlattı.

Radikal gazetesinin haberine göre PKK'lıların 24 askeri şehit edip 18 askeri yaraladığı son yılların en büyük saldırısı şöyle gerçekleşti:

Zap, Hakurk ve Metina kampından gelen PKK'lılar el bombası, havan topu ve roketatarla saat 01.00 sularında 8 noktaya aynı anda saldırı düzenledi. Saldırıda Çukurca Jandarma Tabur Komutanlığı, 20. Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı, Çukurca İlçe Jandarma Karakolu, Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı, Gazitepe Jandarma Sınır Bölük Komutanlığı, Barakandi Tepe ve Keklikkaya sınır tepelerinde konuşlu 2. Motorize Piyade Bölük Komutanlığı ile Çukurca Emniyet Müdürlüğü hedef alındı.

TERÖRİSTLERİN SAYISI 400'Ü BULDU
Saldırı talimatını ise örgütün askeri kanat sorumlusu Suriye kökenli Fehman Hüseyin verdi. Talimatın ardından 300-400 arasında olduğu tahmin edilen teröristler farklı kollardan Çukurca'ya bağlı askeri üslere ve ilçe merkezine saldırdı.

KOMUTANIN ODASINA KADAR GİRDİLER Mİ?
Keklikkaya'da 21 şehit En büyük kayıp 46 personeli bulunan Keklikkaya Üs Bölgesi'nde verildi. 21 asker şehit oldu, 14 asker yaralandı. Şehit olan Jandarma Üsteğmen Murat Bek'in odasına kadar girildiği iddia edildi. Bir diğer iddiaya göre PJAK'ın İran'daki birlikleri Karayılan tarafından bölgeye sevk edildi.

ASKERİN MERMİSİ BİTTİ
Çukurca merkezdeki kolluk binaları da hedef alındı. Gece yarısı Çukurca'nın Kaletepe vadisinin sağ ve sol noktalarından ilçe merkezine sızan PKK'lılar Asayiştepe ve emniyet birimlerini hedef aldı. 8 saat süren çatışmada bazı erlerin mermileri bitti.

POLİS EŞİ BEBEĞİNİ DÜŞÜRDÜ

PKK'lıların ilçe emniyet müdürlüğü ve polis lojmanlarına 20'ye yakın roket attığı belirlendi. Saldırı sırasında hamile bir polis eşinin bebeğini düşürdüğü de açıklandı.

SALDIRI ADETA 'GELİYORUM' DEDİ
İstihbarat uzmanları saldırının adeta "Geliyorum" dediğini ifade ediyor. Eylül ayı içerisinde gelen raporlarda; PKK'lıların Çukurça İlçesi Yapraklı Köyü'nden, Cevizli ve Çeltik köyleri istikametine mühimmat dolu çuvallar götürdükleri bilgisi bölgedeki tüm güvenlik birimlerine iletildi.

Sınır ötesinde sıcak takip Çukurca'daki saldırının ardından sınırı geçen birlikler sıcak takibe başladı. Diyarbakır'dan savaş uçakları Kandil, Hınere, Zap ve Hakurk kamplarını bombalarken, karadan da Kuzey Irak'a girildiği belirtildi. PKK'lılarla sıcak temas sağlanırken, yoğun çatışmalar yaşandı. Sınır ötesinde sıcak takip sürerken PKK akşam saatlerinde de Siirt'in Baykan ilçesinde devriye görevi yapan zırhlı polis aracına roketatarlı, köy korucularının nöbet kulübesine ise silahlı saldırı düzenledi. Her iki saldırıda da ölen ya da yaralanan olmadı. Saldırıların ardından operasyonlar yoğunlaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum