Çukurca'da Şehit Sayısı 10'a Çıktı

Hakkari-Çukurca karayolunda meydana gelen mayınlı saldırıda şehit düşen askerlerin sayısı 10'a yükseldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ağustos 2011 10:58
Çukurca'da Şehit Sayısı 10'a Çıktı

Cihan Haber Ajansının son dakika olarak geçtiği habere göre Hakkari-Çukurca karayolunda meydana gelen mayınlı saldırıda şehit düşen askerlerin sayısı 10'a yükseldi.

Sabah saatlerinde, Hakkari-Çukurca karayolunun 12. kilometresinde bulunan Vali Erdoğan GürbüzÇeşmesi yakınlarında önceden yola döşendiği tahmin edilen mayının patlatılması sonucu 7 asker şehit oldu, 11 asker de yaralandı. Yaralı askerlerden 3'ü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Böylece şehit sayısı 10'a yükseldi.

Aynı bölgede 1 köy korucusu da hayatını kaybetmişti.

VALİLİĞİN SON AÇIKLAMASINDA ÖLÜ SAYISI 7 OLARAK VERİLMİŞTİ

Hakkari'de askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşedikleri mayını infilak ettiren PKK'lı teröristler, bölgeye sevk edilen askerleri pusuya düşürdü. İlk gelen bilgilere göre 7 asker şehit oldu, 11 asker yaralandı. Şehitler arasında bir binbaşının bulunduğu belirtildi ancak henüz kesin bilgi alınamadı.

Hakkari- Çukurca karayolunun 15'inci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında bu sabah saat 09. 00'da askeri konvoyun geçişi sırasında teröristler önceden koydukları mayını infilak ettirdi. Patlamada 1 asker şehit düştü, askerlerden yaralananlar oldu.

Patlama haberi alınır alınmaz bölgeye birlikler sevk edildi. İlk ulaşan askerler, teröristlerin kurduğu pusuya düşence çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle aralarında bir binbaşının da bulunduğu 7 asker şehit düştü.

Çatışmada ve patlamada yaralanan 11 asker, Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan bazılarının durumlarının ağır olduğu ve şehit sasının artabileceği belirtildi.

Çatışma bölgesine sevk edilen birlikler, PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için helikopterlerin de hava desteğinde büyük bir operasyon başlattı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum