Cumhurbaşkanı Erdoğan ODTÜ'ye Gezici Rektör Mü Atadı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ODTÜ'ye Gezici Rektör Mü Atadı?

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Temmuz 2016 20:37
Cumhurbaşkanı Erdoğan ODTÜ'ye Gezici Rektör Mü Atadı?

ODTÜ’de bir ilk

Cumhurbaşkanı 12.07.2016 tarihinde ODTÜ’de yapılan rektörlük seçiminde 270 oyla birinci olan aday yerine 117 oyla ikinci sırada yer alan Prof. Dr. Mustafa Verşan KÖK’ü ODTÜ’ye rektör olarak atadı. Bu ODTÜ tarihinde bir ilk oldu. Zira 24 yıldır ODTÜ’de rektörlük seçimlerinde hep birinci sırada olan aday rektör olarak atanmaktaydı. Hatta Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı döneminde de ODTÜ’de birinci olan aday dışında rektör atanması düşünülmüş ve ilk altıya giren rektör adaylarının böyle bir şey olması durumunda istifa edeceklerini deklare ederek direnç göstermeleri kamuoyuna da yansımıştı.

Yeni atanan Rektör Gezici mi?

Yeni Rektör KÖK 2013 yılında Gezi eylemlerine destek veren bildiriye imza atmıştı. Bilindiği üzere Gezi olayları ağaçların kesilmesi vb. çevre duyarlılığı üzerinden başlamış ancak daha sonra marjinal örgütler tarafından provoke edilmişti. Üstelik olayların istenmeyen noktaya gelmesinde FETÖ/PDY mensubu polis, zabıta vb. devlet görevlilerinin de parmağı olduğu ilerleyen süreçte ortaya çıkmıştı.

Peki bu ne anlama geliyor?

Ülkemizde 15 Temmuz sonrası gelişen süreçte, Isparta’da da görüldüğü üzere meydanlarda her siyasi görüşten insanların bir arada olması, vatan, millet ve bayrak ortak noktasında birleşmesi uzun zamandır özlediğimiz bir tabloydu. Dün Erdoğan’ın kendisine ve ailesine karşı yapılan hakaretlere karşı açtığı davaları bir kereliğine geri çekmesi de bu birliğin bozulmaması adına bir iyi niyet gösterisi olarak okunmalıdır. Herhangi bir terör eylemine bulaşmamış, imza kampanyaları gibi masum demokratik hakların kullanılmasının artık ayrıştırıcı bir nokta olarak görülmemesi gerekmektedir. Farklı siyasi düşüncelerden insanlarımızın birbirine karşı daha tahammüllü olması gerekiyor. Devletin en tepesindeki kişi olarak Cumhurbaşkanının bu iki örnekte olduğu gibi refleksler göstermesi göz ardı edilerek eski alışkanlıkların devam ettirilmesi, önümüzdeki süreçte devletin karar mekanizmalarında karşılık bulmayacaktır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.