Cumhurbaşkanı Isparta'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Isparta'da

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ekim 2018 11:58
Cumhurbaşkanı Isparta'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uzman erbaşların yemin töreni için Terörle Mücadele Eğitim Ve Tatbikat Merkezi Komutanlığına Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile birlikte geldi. Cumhurbaşkanı askeri selamladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018/8. Dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursiyerleri Bröve Takma Töreni'nde konuştu. Erdoğan "Fırat'ın doğusundaki terör yuvalarını darmadağın edeceğiz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaların satır başları şöyle:

Bu sene Kara Kuvvetleri'nin kuruluşunun 2227'nci yılını geride bıraktık. En eski düzenli ordunun sahibi bir ülke olarak her genci bir potansiyel komando olarak görüyorum. Çanakkale'den, doğudaki işgal girişimlerine, Kurtuluş Savaşı'na kadar en son 15 Temmuz hain darbe girişiminde topluca kıyama kalktık. FETÖ'nün hainlerinin gecenin karanlığına gömdük.

"FIRAT'IN DOĞUSUNDAKİ TERÖR YUVALARINI DARMADAĞAN EDECEĞİZ"

Şanlı ordumuz o günden beri zaferden zafere koşuyor. Terör örgütüne tarihte görülmemiş darbeler vuruluyor. Sınırımızın dışındaki teröristler derahat uyuyamıyor, biliyorlar ki bir gece ansızın gelebiliriz. Fırat'ın doğusundaki terör yuvalarını da darmadağan edeceğiz.

"HER GÖREV KUTSALDIR ANCAK, ASKERLİK, POLİSLİK GÖREVLERİNİN YERİ AYRIDIR"

"En üst rütbedeki komutandan, en alttaki personele kadar herkes Mehmetçik'tir. Yani küçük Muhammed'dir. Sevgili Mehmetçikler, her görev kutsaldır ancak askerlik, polislik, jandarmalık görevlerinin yeri ayrıdır. Bu mesleklere talip olmak her babayiğidin harcı değildir. Bedelli askerlikle bu süreci geçirmeyenler çok büyük kayıpta olduklarını bilmelidirler. Yığılmaları önlemek için bunları uygulamaya ihtiyaç vardır. Bizim çocukluğumuzda mazeretsiz yere askerliğini yapmayanlar adam yerine konmaz, toplumdan dışlanırlardı. Asker kaçakları hain görülür, diğer suçlulardan daha farklı davranışlar görürlerdi."

"HER TÜRK EVLADININ ASKERLİK OCAĞINDAN GEÇMESİNİ ÖNEMLİ GÖRÜYORUM"

"Şu anda TSK'da jandarma ayrıldıktan sonra yüzde 60 gönüllü, yüzde 40 kadrolu gibi bir durum ortaya çıktı. Bugün göreve başlayan 4 binin üzerindeki uzman erbaşımız da profesyonelleşme adına büyük bir adım atmış oluyor. Her Türk evladının askerlik ocağından geçmesini önemli görüyorum. Profesyonellik aşamasına gelindiğinde adımlar atılacak, kararlar verilecektir. Bedelli askerlik yapanların 3 hafta da olsa bu eğitimden geçmesi yerinde olmuştur. Siyasi ve ekonomik olarak hedeflerinize yürüyebilmek için arkanızda askeri güç olması gerekir."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.