Cumhurbaşkanı Olma Şansı Yok!

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, "77 milyonunun Başbakanı olamayan sayın Recep Tayyip Erdoğan 77 milyonun Cumhurbaşkanı olamaz" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Temmuz 2014 17:52
Cumhurbaşkanı Olma Şansı Yok!

Öner, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl çalışma arkadaşlarıyla birlikte hazırladığı "Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlık Hakları Bildirisi Taslağı"nı okudu.

Türkiye yurttaşlarına; ırk, din, cins, mezhep, felsefi inanç ve benzeri farklar gözetmeksizin Türk ulusu denildiğini, Ay yıldızlı albayrak altında ortak kimliği oluşturan bütün yurttaşların eşit, ülkenin gücü ve zenginliği olduğunu ifade eden Öner, şunları söyledi:

"Taslaktaki hususlar göz önüne alınarak çözüm yoluna gidildiğinde eşitlik, birlik ve dirlik sağlanacaktır diye düşünüyorum. Zaman geçmiş değil. TBMM konuya el atmış durumda. Bu ilkeler çerçevesinde soruna yaklaşılır, çözüm aranırsa ülkemizin barışa, esenliğe kavuşacağını, kalkınma sürecinin hızlanarak devam edeceğini, AB'ye üyelik hedefine de ulaşılabileceğini düşünüyorum."

Öner, gazetecilerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "saksı, vazo" benzetmesi yaptığı açıklamalarının hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:
"Sayın Başbakan 77 milyonun cumhurbaşkanı olacağını söylüyor ama sanatçıları aşağılıyor, gençleri aşağılıyor, kendi partisinden olmayanları aşağılıyor, yandaş olmayanları aşağılıyor. O durumda nasıl 77 milyonun cumhurbaşkanı olacak. 77 milyonunun Başbakanı olamayan sayın Recep Tayyip Erdoğan, 77 milyonun Cumhurbaşkanı olamaz. Zaten kendi de söylüyor 'ben taraf olacağım' diyor. Taraf olmak demek kendisine rey veren yüzde 43, 45, 47. Bugüne kadar 49.5'e kadar çıktı ama 50'yi aşamayacak. O durumda Cumhurbaşkanı da olma şansı kalmıyor."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum