Cumhurbaşkanlığı Seçimi Bahane Hedef: Parlamenter Sistem

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ve Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ADD’nin düzenlediği bir konferans için geldikleri Isparta’da partilerinin il merkezinde gazeteciler ve partililerle buluştu.

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanlığı Seçimi Bahane Hedef: Parlamenter Sistem

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ve Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen bir konferansa katılmak için geldikleri Isparta’da partilerinin il merkezinde partililerle ve gazetecilerle buluştu.

SORUN ‘ADAYIMIZ KİM OLSUN’ SORUNU DEĞİL
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecini değerlendirdi. “Adayımız kim olsun?” sorusunun önemsiz olduğuna işaret eden Birgül Ayman Güler, “Bizde bu işi yapabilecek parlamento içinden ya da dışından birçok insan var. Sorun bu değil. Sorun, seçim kampanyası sürecinde halka hangi mesajları vereceğimiz sorunudur” dedi.

İKİNCİ KURTULUŞ SAVAŞI VERME ZAMANI
Birgül Ayman Güler, “Bu iş Cumhurbaşkanını halk seçsin işi değildir. Bu işin arkasında Başkanlık rejimi var. Ve bu rejim halkın rejimi değildir. Bizim Türkiye’nin önündeki bu büyük tehlikeyi halkımıza gösterecek bir kampanya yürütmemiz gerekiyor. Ben kendi adıma çok endişeli olduğumu söylemek istiyorum. Kim seçilirse seçilsin gündemde başkanlık sitemi var ve başkanlık sistemi federasyonla yürür. O yüzden diyorum ki şimdi ikinci kurtuluş savaşını verme zamanı” ifadelerini kullandı.

TERÖRİST BAŞI HÜKÜMETİN EŞ BAŞKANI
CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da konuşmasında “Ben Uşak Milletvekiliyim. Biz aynı coğrafyanın insanlarıyız. Türkiye Cumhuriyeti’ni n yıkılmak istendiği bir süreci hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyeti yıkmak için her türlü çabayı sarf ediyorlar. İmralı’daki terörist başı da hükümetin eş başkanı konumunda. Beraber karar alıp uyguluyorlar. Bu süreci durduracak adımlar atmak zorundayız ve bu güç ve irade biz de var” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum