Cumhuriyet Bayramı

Hasan Özbek yazdı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ekim 2014 10:52
Cumhuriyet Bayramı

Türkiye Cumhuriyeti bugün 91 yılını tamamladı. Böylece Türk Ulusu, artık 77 Milyonu aştığı bilinen nüfusumuza atalarımız Cumhuriyet yılını hediye etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını izleyen ilk yıllar, O’nu yaşatabilenlerin başarısını ve Türk Ulusuna olan inançlarındaki isabeti ispatlıyordu. Cumhuriyetin her yeni yıl dönümü, özellikle bu açıdan anlamlı idi. Yıllar ilerledikçe, ezilen uluslar uyandıkça, Türkiye Cumhuriyetinin her yıl dönümü bir yeni anlam kazanıyor. Çünkü bağımsızlık savaşına giren uluslar için Türkiye Cumhuriyeti, artık somut bir örnek haline gelmiştir. Ancak bu noktada bir ayrım yapmak gereklidir. Türkiye Cumhuriyetini kuranlar, yeni Türkiye’yi herhangi bir ideolojinin eline teslim etmeyecek kadar dikkatli ve uyanık davrandılar. Türkiye ve Türk ulusu için kaç kuşağın ıstırabına patlayacağı bilinemeyen hayal ülkeleri vaadinden sakındılar. Her derdimizi, laik cumhuriyet rejimi içinde çözebileceğimiz ve çağdaş uygarlık düzeyine kısa zamanda ulaşabileceğimiz inancı bütün uygulamaların temel taşı yaptılar. İnsan haklarına dayanan milli, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti kimliğine 1961 Anayasasıyla bürünen Türkiye Cumhuriyeti bu temel taşın üzerine oturtulmuştur.
Türkiye Cumhuriyetinin ilanı, ulusumuzun dışa karşı bağımsızlık savaşı ardından gelen ve bu bağımsızlık savaşının içeride de kazanıldığını gösteren olaydır.

Kısaca: Türkiye Cumhuriyeti kolay kolay kazanılmamıştır. Onun için Türk Milleti olarak birlik ve beraberlik içinde her şeye rağmen Cumhuriyetimizi korumalıyız.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.