Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ekim 2016 15:32
Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Isparta’da coşkuyla kutlandı. Isparta Belediyesi tarafından organize edilen kutlamalar kapsamında Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde 6 Kasım’a kadar açık kalacak olan ‘Cumhuriyet Kadınlarımızın Geçmişten Günümüze Antik El İşi, El İzi Sergisi’ açıldı.

Aynı gün akşamında belediye önünden başlayan ve 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda (Valilik Meydanı)son bulan fener alayı ve bayrak yürüyüşü gerçekleştirildi. Etkinliğin ardından meydanda binlerce kişinin katılımıyla Sanatçı Ahmet Şafak konseri yer aldı.

Isparta Belediyesi tarafından organize edilen fener alayı ve bayrak yürüyüşü, akşam saat 19.00’da belediye önünden başladı. Binlerce kişinin meşale ve bayraklarla gerçekleştirdiği yürüyüşün ardından Sanatçı Ahmet Şafak konseri yer aldı. Ahmet Şafak soğuk bir havaya rağmen meydanda bulunan binlerce kişilik topluluğa 3 saat süren bir konser verdi. Konsere katılan vatandaşlar soğuk havaya aldırış etmeden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konserinden ilerleyen saate rağmen ayrılmadı.
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, geceye eşi Dilek Günaydın ve ailesi ile birlikte katıldı. Konser öncesinde kalabalık topluluğa seslenen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Cumhuriyete sahip çıkılması gerekliliği üzerinde durdu. Cumhuriyetin en yüksek idare şekli olduğuna vurgu yapan Günaydın, “Bu cumhuriyeti kuran Atatürk’ün, yüceliğini, bilgeliğini, kahramanlığını ortaya atmaktadır. Şu anda Cumhuriyeti yaşıyoruz. Gelecekte de bunun dışında bir idare şekli olmayacağını bilen Atatürk Cumhuriyeti kurmuştur. 15 Temmuz’da büyük bir kalkışma ve saldırıyla karşı karşıya kaldık. O hainler bu ülkeyi yıkarak, cumhuriyeti ortadan kaldıracaklarını zannettiler. Yüce halkımız bunu önledi. Tabi diğer kurum ve kuruluşlarımızda gerekli vazifelerini yaptılar. Artık bizler daha uyanık, daha çalışkan olmak zorundayız. Isparta Belediyesi bugün olduğu gibi yine gece-gündüz çok daha fazla çalışacaktır” dedi.

Cumhuriyete çok daha iyi sahip çıkılması gerektiğine vurgu yapan ve Atatürk’ün ‘Benim En Büyük Eserim Cumhuriyettir’ ile ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözlerini hatırlatan Günaydın, “Bundan sonra bu cumhuriyeti daha çok seveceğiz, daha çok çalışacağız ve Atatürk’ün dediği gibi bu cumhuriyet payidar kalacaktır. Bu vesileyle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” görüşlerinde bulundu.
Konuşmanın ardından Sanatçı Ahmet Şafak sahne aldı. Konser sonrasında Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Şafak’a hediye takdim etti

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.