Cumhuriyet Bayramı'nı Van’da Kutlayacaklar

Üniversitelerarası Kurul, 217. toplantısını 28 Ekim'de Van'da yapacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ekim 2013 09:28
Cumhuriyet Bayramı'nı Van’da Kutlayacaklar

175 üniversite rektörü ve her üniversiteden seçilen birer profesör cumhuriyetin 90'ıncı yıl dönümünü de 644 kişinin hayatını kaybettiği 2011 yılındaki depremin yıldönümü vesilesiyle Van'lı depremzedelerle birlikte kutlayacak.

Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Süleyman Demirel Üniversitesi (Sdü) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, yaptığı açıklamada Üniversitelerarası Kurul toplantılarının, kurul üyesi tüm rektörlerin aldıkları kararla farklı illerdeki üniversitelerde gerçekleştirildiğini söyledi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ın kurul toplantısının bölge insanı ile bütünleşme açısından Van'da gerçekleşmesi yönünde bir talepte bulunduğunu belirten İbicioğlu, kurul üyesi 175 rektörün talebi olumlu karşılayarak, 217. Üniversitelerarası Kurulu Toplantısı'nı Van'da yapma kararı aldığını kaydetti.

Kararı, 2011'de 644 kişinin hayatını kaybettiği Van Depremi'nin 2'inci yıl dönümünü de dikkate alarak aldıklarını ifade eden İbicioğlu, "Depremde zarar gören insanların yaralarını manevi anlamda paylaşmak, sorunları yerinde görmek, orada bir takım problemleri ilk elden dinlemek istedik. Toplantıda bölge üniversitelerinin sorunlarına çözüm bulmaya ve geliştirilecek politikalara bir veri tabanı sağlamaya çalışacağız" dedi.
İbicioğlu, sorunları yerinde görmenin insanları daha duyarlı hale getirdiğini, bölge üniversite rektörlerinin de kurul toplantısının Van'da yapılacak olmasından çok memnun kaldıklarını dile getirdi.
Cumhuriyet Bayramı'nda Van'da olmanın sembolik anlamı var
Bayramların halkın birleştirici unsurlarından biri olduğunu, Cumhuriyet Bayramı'nın da halkın yönetimde etkin olduğunu göstermesi açısından önemli olduğuna dikkati çeken İbicioğlu, şunları kaydetti:
"Demokratikleşme süreci kapsamında oradaki insanların dertleri ile dertlenilmesi, insanlarla paylaşımların artması açısından 217. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nı 28 Ekim'de Van'da gerçekleştireceğiz. İnşallah, 29 Ekim'de de kurul da görevli rektörlerimiz, oradaki halk ve devlet erkanı ile birlikte cumhuriyetin 90'ıncı yılını Van'da kutlayacak. Demokratikleşme süreci açısından kurulun Van'da toplanmasının ayrı bir sembolik anlamı olduğu gibi Cumhuriyet Bayramı'nda da Van'da olmanın ayrı bir sembolik anlamı var. Bayramı coşku ile kutlayacağız."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.