Cumhuriyet Coşkusu

Cumhuriyet’in ilanının 91’inci yılı coşkusu görülmeye değerdi. Binlerce Ispartalı Cumhuriyet’e bağlılığını kutlama törenlerine adeta akın ederek gösterdi. Heyecan… Coşku… Gurur… hep bir arada yaşandı… İşte Isparta’da Cumhuriyet…

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Kasım 2014 00:18
Cumhuriyet Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da büyük bir coşku ile kutlandı. Geçen yıllara oranla yüksek bir yurttaş katılımının olduğu kutlama programında coşku, umut, heyecan ve gurur bir arada yaşandı.

Kutlamalar sabah Valilik makamında Vali Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgenerel Mustafa Kurutmaz ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ‘ın tebrik kabulü ile başladı.

Daha sonra Vali Özkan, Başkan Günaydın ve Tuğgeneral Kurutmaz, tören alanına gelen yurttaşların bayramını kutladı.

Törende bir konuşma yapan Isparta Valisi Vahdettin Özkan, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da mesajı okundu.
Çeşitli okullarda öğrenim gören öğrencilerin Cumhuriyet şiirleri okumasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün 8-27 Ekim 2014 tarihleri arasında lise ve dengi okullar arasında düzenlenen genç kızlar – genç erkekler arasında voleybol, basketbol, hentbol, atletizm müsabakaları ile tekvando ve satranç müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Daha sonra geçit töreni yapıldı. Geçit töreninde özellikle askerler geçerken vatandaşların coşkulu alkışları gözlerden kaçmadı. Zaman zaman bazı yurttaşların duygu anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadıkları da görüldü.

Öte yandan bugün saat 18:00’de Isparta Belediyesi önünde Fener Alayı ve Özgürlük Yürüyüşü etkinliği de gerçekleştirilecek.




































Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.