Cumhuriyet coşkusu…

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 94. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da coşku içinde kutlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ekim 2017 13:56
Cumhuriyet coşkusu…

Bundan tam 94 yıl önce temelleri atılan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun yıldönümü her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir coşku içinde kutlandı. Önceki gün saat 13.00’de çelenk sunma töreniyle başlayan kutlamaların dünkü bölümünde ilk olarak saat 09.00’da Vali Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı Valilikte tebrikleri kabul etti.

HÜKÜMET CADDESİNDE
BAYRAM COŞKUSU…
Cumhuriyetimizin 94’üncü yılı Isparta’da coşku içerisinde kutlandı. Kutlamaların ilk adresi 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen resmi tören oldu. Buradaki törene Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Garnizon Komutanı P. Alb. Ferat Vural, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.



Tören; Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Garnizon Komutanı Ferat Vural’ın törene katılanlar ile vatandaşların bayramını kutlaması ile başladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşımız okundu. Öğrencilerin günün anlam ve önemine ilişkin şiirleri okumasıyla devam eden törende, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.

VALİ GÜNAYDIN; “CUMHURİYETİ KUTLAMANIN
BÜYÜK ONUN VE GURURUNU YAŞIYORUZ”
Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma Vali Şehmus Günaydın tarafından yapıldı. Vali Günaydın konuşmasında; “Bugün dünya tarihinde müstesna bir yere sahip olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında milletçe büyük kahramanlıklar ortaya koyarak kazandığımız, Kurtuluş Savaşı’ndan sonra ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın büyük gururunu ve heyecanını yaşıyoruz.

“DÜŞMANLAR EMELLERİNE ULAŞAMADI”
Büyük Türk milletini anlayamayan, karşılaştığı her türlü zorlu ve engelleri şanlı ecdadından aldığı güçle yendiğini göremeyen, hesap edemeyen emperyalist emelleri ve düşünceleri olanlar 19 Mayıs 1919’da büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı Kurtuluş mücadelesinin sonucunda büyük bir hezimete uğramış ve geldikleri gibi gitmişlerdir.



“ÜLKEMİZ SAYGIN ÜLKELER
ARASINA GİRMİŞTİR”
Cumhuriyetimiz kurulduktan sonra geçen zaman içerisinde birlik ve beraberlik anlayışıyla büyük bir azim ve kararlılıkla yoluna devam e den devletimiz ortaya koymuş olduğumuz güçlü irade ve çalışmalarla dünyada örnek gösterilen bir ülke olmuş ve saygın ülkeler arasında yerini almıştır. Tarihin her döneminde hür ve bağımsız yaşama kararlılığından asla taviz vermeyen büyük milletimiz bir çok ihanetle karşı karşıya gelmiş, her defasında bu hain emelleri olanlara gereken dersi vermeyi bilmiştir. Malazgirt’te, Miryokefalon’da, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da ecdadımız karşısında hezimete uğrayan ihanet çeteleri 15 Temmuz’da tekrar sahneye çıkmışlardır. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu ve çağrısı ile FETÖ terör örgütünün hain darbe girişimini ve saldırılarını ellerinde sadece şanlı bayrağımız olan kahraman milletimiz, vatansever askerimiz ve polisimiz ile akamete uğratılmıştır. Hainlere karşı verilen bu büyük mücadele kesintiye uğratılmadan aynı inanç ve kararlıkla devam edilecektir.

“HAİN DARBE GİRİŞİMİ MİLLETİMİZİN
KAHRAMANLIĞI İLE BERTARAF EDİLMİŞTİR”
Bugün ülkemiz çok boyutlu saldırılar ve ihanetlerle karşı karşıya kalmasına rağmen, birlik ve beraberlik ve dayanışma ile bütün bu zorlukların üstesinden gelerek emin adımlarla ge kararlılıkla yoluna devam etmektedir. Çok değerli Isparta hemşerilerim; şunu asla unutmamalıyız; karşılaştığımız her türlü zorluk karşısında her zamankinden daha fazla birbirimizi seveceğiz, kucaklaşacağız, bunun yanında ülkemizin güçlü geleceği için her zamankinden daha fazla çalışacağız, üreteceğiz, istihdam oluşturup, ihracatımızı artıracağız. Isparta olarak bu anlayışla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Geleceğimiz için büyük bir çaba ve gayret içerisinde olmamız karşılaştığımız zorlukların aşılmasında en büyük gücümüz olacaktır.



“GELECEĞİMİZE
GÜVENLE BAKIYORUZ”
Sevgili gençler; unutmayınız ki; Gazi Mustafa Kemal Atatürk sizlere olan inancını ve güvenini her zaman ifade etmiş ve Cumhuriyetimizi sizlere emanet etmiştir. Bu büyük emanete karşı sorumluluğunuzu yerine getireceğinizden asla şüphemiz yoktur. Dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, üreten, araştıran, rekabet gücümüzü artıran bir gençlik olarak ortaya koyacağımız çalışmalar sayesinde geleceğimize güvenle baktığımızı ve sizlere inandığımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum.

“GAZİLERİMİZE ŞÜRKANLARIMIZI SUNUYOR,
ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM”
Bu anlamlı günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, terörle mücadelede fedakarlıkları ile milletimizin kalbinde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi ve 15 Temmuz hain kalkışma sırasında şehadet mertebesine ulaşan demokrasi şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, sağlıklı bir ömür temenni ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.

GEÇİT TÖRENİ GURURLANDIRDI
Bayramda öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından geçit törenine geçildi. Törene katılan binlerce vatandaş geçit töreni sırasında alkışlarla geçit yapan asker ve öğrencilere destek verdiler.

‘ATATÜRK VE CUMHURİYET’
KONULU KİTAP SERGİSİ AÇILDI
Cumhuriyetin 94. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde ayrıca; Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Halil Hamit Paşa Halk Kütüphanesinde 26 Ekim – 6 Kasım 2017 tarihleri arasında açık kalacak olan ‘Atatürk ve Cumhuriyet’ konulu kitap sergisi açıldı.






HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.