Cumhuriyet Coşkusu (Foto Galeri)

Cumhuriyetimizin 90’ıncı yılı Isparta’da da büyük bir coşkuyla kutlandı…

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Kasım 2013 12:20
Cumhuriyet Coşkusu (Foto Galeri)

Cumhuriyet’in 90. yılı Isparta’da da coşkuyla kutlandı. Vatandaşlar Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle bayram alanını adeta gelincik tarlasına çevirdi. Geçiş töreninde ise vatandaşlar Türk Askerlerini uzun süre alkışladı. Vali Özkan’dan da çarpıcı mesajlar vardı…

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da büyük bir coşkuyla kutlandı. Son yılların en kalabalık milli bayramı olarak gözlenen Cumhuriyet Bayramı’nda kadını erkeği, genci yaşlısı tekmil millet Cumhuriyet Bayramını coşku içersinde kutladı.



İlk tören Valilik makamında yapıldı. Vali Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve sivil toplum örgütü temsilcileri Valilik makamında tebrikat töreni yaptı.



Tebrikat törenin ardından Vali Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın askeri cip üzerinde törene katılan vatandaşların bayramını kutladı.



Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Vahdettin Özkan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Vali Özkan konuşmasında “29 Ekim 1923’te ilan edilen cumhuriyetle taçlandırılmıştır. Milletimizin karakter ve adaletine en uygun idare cumhuriyet idaresi diyen Mustafa Kemal Atatürk insanın geçmişte olan değerler silsilesini yitirmeden; ancak çağın gerektirdiği zihinsel dönüşümü dikkate alarak çağdaşlaşacağına inanan bir liderdir” dedi.



Özkan, “Bizim cumhuriyetimizin mürşidi akıl ve bilimdir. Akıl ve bilimi rehber edinen yurttaşlık anlayışı, kişisel hakların alabildiğince genişlemesinde imkan sağladığı gibi, atılım ve kalkınmanın da anahtarıdır. Türkiye’mizin bu kazanımlarını cumhuriyete borçlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Unutmayalım ki Türk Milletinin yakın tarihin en önemli modernleşme hareketi olarak hayata geçirilen Cumhuriyet idaresi, içte ve dışta hafife alınmayacak kadar güçlü düşmanlarla mücadele edilerek kurulmuştur. Bugün de memleketimizin selametini istemeyenlere, yoksul ve dışa bağımlı bir ülke olarak kalmamız için çaba sarf edenlere karşı, ülkesi ve milleti ile birlik ve bütünlük ruhu ve duyarlılığı ile hareket etmeliyiz” ifadelerini kullandı.



Konuşmanın ardından okullar arası farklı spor branşlarında dereceye giren öğrencilere Vali Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Mustafa Kurutmaz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Milletvekili Recep Özel tarafından ödülleri verildi.



Daha sonra geçiş törenine geçildi. Özellikle askeri geçişlerde vatandaşlar yoğun bir alkış temposuyla askerlere moral verdi. Geçiş törenin ardından kutlamalar sona erdi.






























 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum