Cumhuriyet Kadınları Andımız'ı İstiyor

Cumhuriyet Kadınları Andımız'ı İstiyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ekim 2018 16:06
Cumhuriyet Kadınları Andımız'ı İstiyor

Cumhuriyet Kadınları Derneği Isparta Şube Başkanı Adalet Halıcı, 1933 yılından beri okullarda okutulan Andımız’ın 80 yıl sonra kaldırılmış olmasına tepki göstererek Milli Eğitim Bakanı’ndan Andımız’ın yeniden okutulmasını istedi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Isparta Şube Başkanı Adalet Halıcı, yaptığı yazılı açıklamada; “Cumhuriyet Kadınları olarak ilkokullarda her gün ilk derse girerken çocuklarımızın hep birlikte okuduğu Andımızın ana sınıfından başlayarak en az 9. sınıfa kadar okutulmasını sayın Milli Eğitim Bakanımızdan talep ediyoruz.

Kurtarıcımız kurucumuz önderimiz Atatürk döneminde Milli Eğitim Bakanı sayın Reşit Galip tarafından yazılarak 1933 ten beri okutulan andımız ne yazık ki 80 yıl sonra 2013 te kaldırıldı. Bu durum çocuklarımızın milli ve manevi değerlerini kazanmalarını engelleyen büyük bir hata olmuştur.
Andımızın kaldırılması bizi bölüp parçalamak isteyen düşmanlarımızı sevindirmiş aziz milletimizi üzmüştür.

Binlerce yıldır her karışını şehit kanlarıyla kazandığımız ve hala uğrunda şehit vermeye devam ettiğimiz vatanımızı savunmak, büyüğüyle küçüğüyle milletimizi sevmek, uğruna her fedakarlığı yapmak ve ülküsü Türk Milleti olmaktan gurur duymayı öğreten bu ant her çocuğumuza gereklidir.

Andımızdaki Ne Mutlu Türküm Diyene ifadesi her türlü etnik, dini, mezhebi, ayrımı reddeden birleştirici bütünleştirici ve ulus devlet olmamızı ağlayacak bir öğretidir.

Dünyanın hemen her ülkesinde çocuklarına vatansever antlar okutulmaktadır. Andımızın gerekliliğini iyi ve doğru değerlendirerek tüm çocuklarımıza okutulmasının sağlanmasını sayın Milli Eğitim Bakanımızdan istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.