‘Cumhuriyet Kadınları’ Dernek Kurdu

‘Cumhuriyet Kadınları’ Dernek Kurdu

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Eylül 2017 10:36
‘Cumhuriyet Kadınları’ Dernek Kurdu

Genel Merkezi Ankara’da olan Cumhuriyet Kadınları Derneği Isparta’da da örgütlendi. Adalet Halıcı başkanlığında kurulan derneğin ilk açıklaması ise Yeni Milli Eğitim Müfredatı oldu.

Genel Merkezi Ankara’da bulunan Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Isparta’da da örgütlendi. Kurucu Başkanlığını Adalet Halıcı’nın üstlendiği dernek ilk açıklamasını ise Milli Eğitim Müfredatına tepki göstererek yaptı.
Dün Kocatepe Kahveevi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Adalet Halıcı; “Bu müfredat Cumhuriyet devrimlerinin, ülkemizin kurtarıcı ve kurucusu, ebedi liderimiz Atatürk'ün unutturulmasını hedefleyen, devrim tarihimize saldıran, Cumhuriyet düşmanı, milli devlet yerine ümmetçiliği hedefleyen, kadın haklarını yok sayan, inanç ve ibadet özgürlüğünü yok eden, milli devlet ve laiklik karşıtı, bilimi dışlayan, sadece vahabi din anlayışını önceleyen çağ dışı bir programdır. Bu ders programı Cumhuriyet eğitimini ve Cumhuriyet kurumlarmı ortadan kaldırmayı hedefleyerek , Milletimizi bir arada tutan değerleri yok edecek ve vatanımızın bölünmesine yol açacaktır” dedi.

MEB ‘MİLLİ’ DEĞİL ‘EĞİTİM’ DE YOK
Halıcı açıklamasında “Ne yazıktır ki MEB artık "milli" de değildir, "eğitim" de yoktur. Sık sık çocuk cinsel istismarı ile gündeme gelen Ensar Vakfı başta olmak üzere dinci, çıkarcı, bölücü örgütlerin özel çiftliği olmuştur. Çocuklarımızı artık onlar karanlık emellerine göre şekillendireceklerdir. Bakanlığın adı da bundan böyle " ümmetçi Bakanlığı " olmalıdır. Ancak biz CKD olarak bunlara izin vermeyeceğiz. Milli devletin varlığını sürdürmesi, Cumhuriyet Devriminin kazanımların korunması, kadın - erkek eşitliğinin, insanlık onurunun, inanç ve ibadet özgürlüğünün korunması için bu müfredata şiddetle karşı çıkıyoruz. Tüm insanlık çağdaş uygarlığa ve bilimde en üst seviyeye ulaşmak için yarışırken, Türkiye son sürat ortaçağ karanlığına sürükleniyor. Neredeyse yüzyıl önce yürürlükten kaldırılan mecelie'yi çocuklarımıza öğreterek mi uzay çağını yakalayacağız? Bu müfredatın akla ve bilime aykırı abuklukları için daha yüzlerce örnek verebiliriz ancak bu basın toplantısına sığmaz, birkaç günlük bir konferans gerektirir. Özetle şunu söylemek istiyoruz ki, bu müfredatla ülkemizin ve çocuklarımızın katledilmesine geleceklerinin karatılmasına rıza göstermeyeceğiz. Çağdaş, bilimsel, milli ve laik bir eğitim istiyoruz. Atatürksüz Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetsiz müfredat değişikliğinin iptali ve yürütmesinin durdurulması için birazdan Danıştaya dava açacağız. Şu anda ülke genelindeki tüm şubelerimizle eş zamanlı basın açıklaması yaparak 97 şubemizle il-ilçe Milli eğitim müdürlüklerine siyah çelenklerimizi koyacağız ve tüm şubelerimiz üyeleriyle birlikte MEB'na telgraf çekme eylemini yapacağız. Bunlar daha başlangıç” diye konuştu.

İPTAL OLANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ
Müfredatın iptal edilene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini kaydeden Halıcı, “Çağdışı müfredat iptal edilene kadar halkımızla birlikte ve sürekli eylemlilik içinde mücadelemize devam edeceğiz. Bu ümmetçiler hiç heveslenmesinler; Biz Türk anaları evlatlarımıza, torunlarımıza o unutturmak istedikleri Atatürk’ü, Cumhuriyeti, Vatan Millet ve Bayrak sevgisini hep öğrettik ve daima öğreteceğiz. Gidin bakın Anıtkabire, daha okula gitmeyen minicik bebeciklerin hepsi Atatürk'ü biliyor, sevgiyle ona koşuyor. Bu milletin kalbinden, beyninden Atatürk'ü silemezsiniz, silemeyeceksiniz” ifadelerini kullandı.

ISPARTALI KADINLARA ÇAĞRI
Isparta’nın Cumhuriyet Kadınlarını da derneklerine davet eden Adalet Halıcı, “Ülkemizin tam bağımsızlığını benimseyen, Cumhuriyet ilkelerine yürekten bağlı, laik, demokratik, hukuk devleti çerçevesinde Atatürk ilke ve devrimlerini benimseyen, ırk ve cins ayrımı gözetmeyen bilime ve sanata saygılı tüm kadınlarımızı derneğimize bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum