“Cumhuriyet Meydanı’nda Anırırım”

21.Dönem Milletvekili Mustafa Zorlu, 1999-2002'de genel ve karma bütçeden Isparta'ya getirilen kaynağın 11 yıllık tek başına AKP iktidarından daha fazla olduğunu iddia etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ocak 2014 15:26
“Cumhuriyet Meydanı’nda Anırırım”

21.Dönem MHP Isparta Milletvekili Mustafa Zorlu, iktidar mensuplarının MHP'nin iktidar olduğu dönem üzerinden kıyaslama yaparak AK Parti döneminde daha çok hizmet ve kaynak getirildiği yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. MHP'nin iktidar olduğu 1999-2002 yılları arasında Isparta'ya getirilen genel ve karma bütçe kaynağının AKP'nin 11 yıllık tek başına iktidarı döneminden daha fazla olduğunu iddia eden Zorlu, "aksini ispat etsinler Cumhuriyet Meydanı'nda anırırım(1)" diye konuştu.

MHP'nin iktidar olduğu 1999-2002 yıllarında Isparta'ya pek çok kaynak aktarıldığını anlatan eski Vekil Zorlu, "bu konuda rakamları çıkaralım. Devletin rakamları ortada. Genel ve karma bütçeden Isparta'ya bu tek başına iktidar döneminden daha fazla kaynak aktardık. Örneklerini tek tek sayabiliriz" dedi.

Eski MHP Milletvekili Zorlu, Hükümetleri döneminde Isparta merkez ile bazı ilçelerin 2'şer kez afet kapsamına alındığını hatırlattı. Şu anda Isparta Belediyesi'ne aylık 5 milyon TL'lik İller Bankası hakedişi geldiğini belirten Zorlu, şöyle konuştu:

"MHP'nin iktidar olduğu dönemde Isparta Merkez Belediyesi ile Gelendost, Uluborlu, Sarıidris, Şarkikaraağaç Belediyeleri 2'şer kez afet kapsamına alındı. Isparta Belediyesi için 4 katsayı uygulandı. Yani İller Bankası payı aylık 20 milyon TL eder. Bir yılda 240 milyon TL yapar. Şarkikaraağaç, Gelendost, Uluborlu, Sarıidris için gelen para cabası. Şimdi nerede bu paralar? Neden getirilemiyor? Isparta'nın 172 köyü vardı o zaman. Şimdi beldeler kapandı, köye dönüştü ve sayı arttı. Biz o zaman bu köylere kalkınma payından 10'ar bin TL para getirttik. Hiç akılda bile yoktu. Şimdi neden bu köylere para çıkartılamıyor? Isparta elma bölgesi. İktidarımızda ton başına 40 dolar teşvik çıkarttık. O zaman mazot kaç para idi, şimdi kaç para? Hani teşvik nerede? Teşvik mi var? Tarım Bakanlığımız dekar başına para ödedi. Isparta'ya ilk gelen hakedişi hatırlıyorum. Çiftçilerimize dağıtılmak üzere 38 trilyon para gelmiştir. Nerede bu paralar."

(1) Anırmak: Atgillerden, uzun kulaklı binek ve hizmet hayvanı olan eşeğin bağırması olarak anılan ses. .

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum