Çünür’de ‘Ulaşım’ Engeli!

Bilgiç, İstanbul Caddesi üzerinde yapılan yeni yoldan çocuk yaşlı ve engellilerin geçebilmesi adına düzenlemeler yapılmasını istiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ocak 2013 22:05
Çünür’de ‘Ulaşım’ Engeli!

Çünür Mahallesi’ndeki ulaşım sıkıntılarını Ajans32’ye anlatan Muhtar Bilgiç, okul bölgesindeki çakıl yolda öğrencilerin yürümekte zorlandıklarını belirterek, belediye tarafından verilen sözlerin yerine gelmediğini kaydetti.

Çünür Mahallesi İstanbul Caddesi üzerinde geçtiğimiz aylarda yapılan yol yapım çalışmalarının ardından ortaya çıkan sıkıntılar bir türlü bitmiyor.
Yeni yol ‘İyi oldu’ denilirken, bu kez seviyesi yükselen yoldan yaya olarak karşıya geçmek isteyen vatandaşlar ezilme tehlikesi ile karşı karşıya geliyor.

Çocuk ve yaşlılar ile engelliler için özel geçiş noktalarının hesaba katılmadığı yolda, vatandaşlar seviyesi yüksek asfalta ulaşmak için büyük bir çaba harcamak zorunda kalıyor.

KARŞIDAN KARŞIYA GEÇEBİLME MÜCADELESİ
Geçtiğimiz aylarda başlayan asfaltlama çalışmalarıyla birlikte her şeyin düzene gireceğine sevinen mahalle sakinleri, 102. Cadde’de uzun süre sonra tamamlanan yol çalışmasının ardından yeni bir sıkıntı ile karşı karşıya geldi.

Asfaltma çalışmaları sonrasında yol seviyesinin yükselmesi nedeniyle çocuk, yaşlı ve engelli vatandaşlar karşıdan karşıya geçmekte zorluk çekerken, yollardaki yaya geçidinin bulunmaması da adeta kazaya davetiye çıkarıyor.
Konuyla ilgili Ajans32 Muhabiri’ne konuşan Çünür Mahalle Muhtarı Kadriye Bilgiç, yaklaşık 3 ay önce mahalle sakinleri ile birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk’ü ziyaretlerinde, kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediği için serzenişte bulundu.

ÇÜNÜR’DE ULAŞIM SIKINTISI…
Mahallenin çeşitli caddelerindeki asfaltlanmamış bölgelerin mahallede ulaşımın olumsuz yönde etkilendiği kaydeden Muhtar Bilgiç, “Çünür TOKİ İlköğretim Okulu’na gidiş bölgesinde yer alan 250. Cadde üzerinde, yollar çakıl ve toprak zeminden meydana geliyor. Bu bölgede hemen her gün onlarca çocuğumuz okula gidip – geliyor, çok sayıda araç da geçiyor. Bu yoldan yaya olarak ulaşım sağlayan öğrenciler çakıllı zeminde yürümekte zorlanmalarının yanında, bazı çocuklarımız da zaman zaman düşerek yaralanıyorlar. Bu güzergahtan geçen araçlar da çakıllar sebebiyle zarar görüyor. Bu duruma, gereken düzenlemenin ne zaman yapılacağını merakla bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“YİNE YAĞMUR, YİNE REZİLLİK”
Geçtiğimiz aylarda İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen Huzur Toplantısı’nda, mahallesinde yaşanan sıkıntılarını dile getirdiğini kaydeden Bilgiç, öğrencilerin okula gittikleri esnada araçların aşırı hızlı şekilde okul bölgesinden geçiş yaptıklarını ifade eden bilgiç, can güvenliği ve kazaların önlenmesi adına Emniyet yetkililerinden bölgeye kasis talep ettiğini söyledi.
Konuyla alakalı emniyet yetkililerine yazdığı dilekçenin ardından İl Trafik Komisyonu mensuplarının mahallede birtakım incelemelerde bulunduğunu aktaran Bilgiç, “Komisyon üyeleri yaptıkları inceleme sonunda, ‘Asfalt olmadan kasis olmaz’ cevabını verdiler. Burada belediye devreye giriyor. Ancak belediye, bu konuya bir türlü çözüm bulmadı. Verilen sözler tutulmadı. Kış ayları geldi, çattı. Yine yağmur- çamur, yine rezil bir yol var.” dedi.

“İKİ TOKİ ARASINDA ÇAMUR ENGELİ”
Öte yandan Çünür Mahallesi’nde yapılan yeni yol düzenlemeleri sırasında bölgeden sökülen çıkma asfaltların, Vefa Yurdu arka tarafından il merkezine giden bölgesi ile Çünür TOKİ evleri ve Aliköy TOKİ arasındaki ulaşımı kolaylaştırmak adına kullanılacağını sözünün verildiğini hatırlatan Bilgiç, “Kış geldi, yağışlı havalar nedeniyle bölgede ciddi bir ulaşım sıkıntı baş gösterdi. Mahalle sakinlerimiz ile Çünür Mahallesi üzerinden Aliköy TOKİ’ye giden kısa yolu kullanmak isteyen vatandaşlar, mağdur oluyor. Çünür Yolu daha kısa iken Eğirdir Yolu’nu kullanarak daha fazla yakıt tüketimi meydana geliyor” ifadelerini kullandı.

“PAZAR ALANI HALA DÜZENLENMEDİ”
Çünür TOKİ Evleri yan tarafından bulunan Pazar alanının da yıllardır bir türlü Pazar amaçlı kullanılamadığını kaydeden Bilgiç, “TOKİ Pazarı bölgesinin zemini çakıllardan oluşuyor. Burası yıllar önce Pazar yeri olarak belirlendi. Ancak bir türlü kaldırım taşı yada asfaltlama çalışması yapılmadı. Burada gençler araç döndürüyorlar, çakıllı zemin kimsenin işine yaramıyor. Buraya düzenleme yapılacağını defalarca duyduk, herkes söz verdi. Ama verilen sözler hala yerine gelmedi. Ne zaman düzenlenecek merakla bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.