Çürük Okul Boşaltıldı

Şarkikaraağaç’ta depreme dayanıklılık testleri raporları düşük çıkan taşıyan İmam Hatip Lisesi, faciaya neden olmadan boşaltıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Aralık 2013 10:14
Çürük Okul Boşaltıldı

Boşaltılan okulun öğrencileri geçici olarak yeni yapılan İmam Hatip Ortaokulu ile eski Askerlik şubesi binasında eğitimlerine devam ediyorlar.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü 8 okulda depreme dayanıklılık testi yaptırdı. Bu okullardan biri Şarkikaraağaç İmam Hatip Lisesi idi. Yapılan testler sonucu çıkan gerçek herkesi düşündürdü.Testler sonucu Şarkikaraağaç İmam Hatip Lisesinde güçlendirme yapıldıktan sonra kullanılması yönünde rapor hazırlandı. Güçlendirme maliyeti yeni bina yapımının maliyetinin % 40'ını geçmesi halinde mevcut binanın yıkımı yönünde karar alınması bekleniyor.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI
Şarkikaraağaç ilçe Milli Eğitim Müdürü Ali Aslan, İlçemiz İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin eğitim öğretiminde aksama olmaması ve güvenlik açısından öğrencilerimiz eğitimlerine İmama Hatip Ortaokulu ve Eski Askerlik şubesi binasında devam edecekler. Yeni İmam Hatip Lisesi Binası yapımı için 2014 yılı yatırım teklifimizi yaptık bunun yanı sıra Eğitime Yüzde yüz destek programı çerçevesinde hayırsever vatandaşlarımızı katkı vermeye çağırıyoruz.

SONUÇLAR BİLDİRİLDİ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talimatlarıyla Türkiye genelinde eğitim tesisleri depreme dayanıklılık testinden geçirilmesi doğrultusundaki talimatı gereğince Isparta İl Çevre Şehircilik Müdürlüğünün kontrolünde TMH mühendislik şirketinin taahhüdünde ilimizdeki 8 eğitim tesislerinin depreme dayanıklılık test sonuçları Aralık sonunda bitiriliyor.

ÖĞRENCİLER BAŞKA OKULLARA
İlçeye Süleyman Akyol tarafından yapılan İmam Hatip Orta okulu ve kapatılan Askerlik şubesine aktarılan öğrenciler eğitim öğretimini bu 2 okulda devam ettiriyor.
Şarkikaraağaç Ekspres Gazetesi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum