Dağda Ölüm Kalım Savaşı

Koyun otlattıktan sonra çadırında istirahata çekilmeye hazırlanan çoban silahının ateş alması sonucu karnından yaralandı. Mevkisini düzgün bildirmeyince 112 ekipleri yaralıya ulaşmakta güçlük çekti.

Yayınlanma:
Dağda Ölüm Kalım Savaşı

Yalvaç’ın Körküler beldesinde 45 yaşlarındaki Mehmet Ceylan dağda kendi silahının ateş alması sonucu karnından yaralandı. Cep telefonu ile 112 Acil Yardım Merkezine ulaşan Ceylan bulunduğu yeri tam olarak tarif edemeyince Yalvaç’tan hareket eden ilk yardım ekibi yaralı şahısa 1 buçuk saatte ulaşabildi.

Körküler beldesinde yaşamını çobanlık yaparak sağlayan Mehmet Ceylan’ın Gırman Yaylası’nda oba kurduğu ve bir süredir orada yaşadığı öğrenildi. Salı sabahı erken saatlerde koyunlarını otlattıktan sonra sürüyü ağıla kapattıktan sonra çadırında istirahate çekilmeye hazırlanan Ceylan’ın omuzunda bulunan av tüfeğini asmaya çalıştığı sırada kayışının tetiğe temas etmesi üzerine ateş aldığı ve karnından yaralandığı belirlendi.

Afyon’un Çay ilçesine sadece 6 kilometre uzaklıkta bulunan çadırın bulunduğu yeri tarif etmekte güçlük çeken Mehmet Ceylan için Yalvaç’tan çıkarılan ambulans olay yerini bulmak için uzun bir uğraş verdi. Yetkililer ‘yaralı bulunduğu yeri düzgün tarif etmiş olsaydı Afyon Çay’dan çıkarılacak ilk yardım ekibi daha kısa sürede olay yerine ulaşabilirdi.

Körküler Kasabası olarak bildirilince Acil Yardım Merkezi en yakın nokta olarak Yalvaç ilçe merkezinden ambulans çıkardı. Son derece kötü bir yoldan ambulansla yaralıya ulaşma süresi 1 buçuk saatı buldu. Bu durumlarda yerin tarif edilmesi hayati önem taşıyor. Geç müdahale sonucu yaralı kan kaybından hayatını kaybedebilirdi’ şeklinde konuştular.
Yalvaç Devlet Hastanesine ulaştırılan yaralı burada yapılan ilk müdahalenin ardından Isparta Devlet Hastanesine kaldırıldı. İlçe Jandarma Komutanlığı olayla ilgili sorşturma başlattı.

Nurettin Arkan / Yalvaç

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum