Dağlarda Burdur, Antalya ve Isparta Kardeşliği

Burdur Doğa Sporları Kulübü, Antalya Toroslar Doğa Sporları Kulübü (TODOSK) ve Isparta Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Kulübü (ISTUDAK), Burdur’da ortaklaşa yürüyüş düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Şubat 2011 13:47
Dağlarda Burdur, Antalya ve Isparta Kardeşliği

Burdur Doğa Sporları Kulübü (BURDOSK), Antalya Toroslar Doğa Sporları Kulübü (TODOSK) ve Isparta Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Kulübü (ISTUDAK), Burdur’da ortaklaşa yürüyüş düzenledi.

Kapaklı - Aziziye köyleri arasındaki bu etkinlikte doğaseverler Burdur'un en yüksek noktası olan 2320 metre rakımlı Katrancık Dağı yamaçlarında toplam 20 km yol kat etti.
BURDOSK, TODOSK ve ISTUDAK'tan toplam 98 doğaseverin katıldığı etkinlik Kapaklı'nın doğusundaki Gavur Çenesi mevkisinden başladı.

Öğle yemeğini Sazak mevkisinde karlar üzerinde yiyen doğaseverler, Katrancık Dağı yamaçlarında sürdürdükleri yürüyüşlerini Aziziye'de tamamladı.

Yürüyüşe ev sahipliği yapan BURDOSK’un Başkanı Hüseyin Şenol, 3 komşu il arasında var olan kardeşliği daha da pekiştirmek için bu yürüyüşü düzenlediklerini bildirdi.

Bu yürüyüşle kardeşliğin her koşulda süreceğini simgelemeyi amaçladıklarını belirten Hüseyin Şenol, 3 kulübün ileri tarihlerde ortak etkinliklere daha çok yer vermeyi kararlaştırdıklarını söyledi.

Doğaseverleri etkinliklere katılmaya çağıran Hüseyin Şenol, "Şehrin stresinden ve kirli havasından kurtulup kırların temiz havasını solumak isteyenlere kapımız her zaman açık" dedi.

ISTUDAK Başkanı Ali Telli de, üç ilin ortaklaşa Burdur ilinde düzenlediği etkinlikten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, etkinliklerle illerin doğa ve turizm değerlerine dikkat çekmeye çalıştıklarını aktardı.

Pazar günü sabah 8.00’da Burdur’da başlayan etkinlik saat 16.00’a kadar devam etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.