Daha Çok Üretim Daha Çok Destek!

Daha Çok Üretim Daha Çok Destek!

Yayınlanma:
Daha Çok Üretim Daha Çok Destek!

IPARD programı kapsamında bir kısmı ulusal fonlardan oluşan Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma hibelerinin etkin kullanılması amacıyla önemli bir adım atıldı ve üretici örgütleri ile işbirliği çalışması başlatıldı. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın kırsal kalkınmaya verdiği önem ve küçük ölçekli işletmelerin desteklerden etkin faydalanmasına yönelik başlattığı yeni projeler çerçevesinde, küçük yatırımcılara IPARD kırsal kalkınma projelerini ücretsiz hazırlayabilme imkanı getirildi.

Üretici örgütleri tarafından ücretsiz olarak hazırlanacak projeler için; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı IPARD Yönetim Otoritesi olan Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile Üretici Örgütleri arasında İşbirliği protokollerinin imzalanma süreci başladı.

İmzalanan “İşbirliği Protokolleri” kapsamında; küçük yatırımcılar proje hazırlama aşamasında yaptıkları harcamaların azaltılması, sektörün ihtiyaçlarına uygun proje sayısının artırılması ve bu hibelerden daha fazla işletmenin faydalanması amaçlandı. 

 

İşbirliği Yapılacak Üretici Örgütleri şöyle; Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği.

 

Ayrıca, kısa süre içerisinde Türkiye Ziraat Odaları Birliği ile imzalanacak Protokol ile IPARD kapsamındaki işbirliğinin kapsamı daha da genişleyecek.      

İşbirliği Protokolleri kapsamında: Üretici örgütleri ve Ziraat Odalarında görev yapan personele; Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı koordinesinde TKDK ve Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından IPARD başvuru dosyası ve İş Planı hazırlama eğitimi verilecek. Başlangıçta, küçük çiftçilerin hazırlayacakları ve yatırım tutarı düşük olan başvuru dosyaları ve iş planları bu personel tarafından hazırlanacak.

Yatırımcılar ile üretici örgütleri ve ziraat odaları arasında danışmanlık sözleşmesi imzalanacak ve bu çerçevede danışmanlık hizmeti sunulacak.

Hazırlanan başvuru dosyaları ve iş planları için ilk aşamada hiçbir ücret talep edilmeyecek. Projeleri kabul edildiğinde, çiftçiler IPARD kapsamında TKDK’dan alacakları danışmanlık desteği ile üretici örgütlerine ve ziraat odalarına ücretlerini ödeyecekler.

Böylece, proje hazırlama aşamasında yatırımcıya alternatif sunularak önemli bir kolaylık sağlanmış ve sektördeki paydaşlarla kırsal kalkınma anlamında güçlü bir işbirliği oluşturuldu. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.