Daha Fazla Özgürlük Derken Facebook Yasağı

Süleyman Demirel Üniversitesin de bazı web sitelerine kısıtlamalar getirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Temmuz 2011 23:18
Daha Fazla Özgürlük Derken Facebook Yasağı

Süleyman Demirel Üniversitesin de bazı web sitelerine kısıtlamalar getirildi. Kısa bir süre önce Süleyman Demirel Demirel Üniversitesi Rektörlüğünce Kurum içinde Facebook adlı Sosyal Paylaşım sitesine Erişim Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yasaklandı.

Yasaklama kararına gerekçe olarak Üniversitelere ücretsiz internet hizmeti sağlayan TUBİTAK-ULAKBİM gösterildi.

Konuyla ilgili web sitesinde bir açıklama yayınlayan Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü “TÜBİTAK-ULAKBİM tarafından internet hızının düşürülmesi sebebiyle, Süleyman Demirel Üniversitesi ağı üzerinde gereksiz trafik oluşturan Web sitelerine (Video ve dosya paylaşım siteleri vb.) erişim, geçici bir süreliğine kısıtlanmıştır” denildi.

Süleyman Demirel Üniversitesindeki bir çok Araştırma Görevlisi ve Öğretim Üyeleri bu karara tepki vererek “21. Yüzyılda artık Bilişim Sisteminde Yasakçı bir zihniyet ile web sitelerinin erişiminin durdurulmasının hoş olmadığını” söylediler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum