Daha İyisi İçin Çalışıyoruz

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce işletilen Atık Su Arıtma Tesisinde incelemelerde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Kasım 2013 10:59
Daha İyisi İçin Çalışıyoruz

Günaydın, havalandırma havuzlarının hava sisteminin değiştirileceklerini, blower denen bu sistemle daha az enerji ile daha yüksek verimde biyolojik arıtmanın hedeflendiğini söyledi.

Bu konudaki çalışmaların yapılması için ilgili birimlere talimat veren Başkan Günaydın, ayrıca SCADA sistemi ile de tüm tesislerin tek bir noktadan kontrol altında tutulacağını duyurdu.

Atık Su Arıtma Tesislerinde fiziksel, teknik ve görsel incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından istenen değerlerin altında olumlu veriler elde ettiklerini söyledi. Isparta Belediyesi’nin her zaman bir arayış ve çalışma içerisinde olduğunu aktaran Başkan Günaydın, “Mevcut aldığımız neticelerin daha iyisi nasıl alınır, bunların fizibilite çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Hava sistemli bir arıtma amaçlıyoruz böylece enerji miktarımızda tasarrufu, arıtmada da daha iyiye ulaşmayı hedefliyoruz. Bununla ilgili olarak arkadaşlarımız çalışmalarını başlatacak” dedi.

Bir süre önce 1,4 milyon liralık bir harcama yaparak sistem yenilemelerine gittiklerini ve enerji üretimine geçtiklerini dile getiren Başkan Günaydın, “Aylık 50-55 bin liralık bir enerji giderimiz oluyordu. Bu sistemi kurarak bu enerji bedelinin 25 bin liralık bölümünü kendimiz karşılar hale geldik. Kendi enerjimizi kendimiz elde ediyoruz. Gaz elde etmek ve bunu enerjiye çevirmek için yine bir girişimimiz olacak” şeklinde konuştu.

Isparta Belediyesi olarak çevreye duyarlı olduklarını bunu da düzenli çöp deponi alanı ve temizlikte gösterdiklerini ve Türkiye’nin bir numarası olduklarını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Atıksu Arıtmada da iyiyiz ama daha iyi olmak istiyoruz. Türkiye’de iyi durumdayız, konumuzun üzerinde çalışıyoruz” görüşlerinde bulundu.

Kendisinden önceki 5 yıllık dönemde Atık Su Arıtma Tesislerinin çalıştırılmadığını ve tesisin tamamen sıkıntıya düşürüldüğünden de bahseden Günaydın, kendi döneminde tesislerin yenilendiğini, bakımdan geçirildiğini kaydetti. Çevrecilik anlamında hiçbir baskı altında kalmak istemediklerini ve istenilen verilerin daha iyisini elde etmek için çalıştıklarını belirten Günaydın, tesislerde SCADA sisteminin de oluşturulduğunu dile getirdi.

Su Arıtma Tesisleri’nde SCADA sistemi kurduklarını bunun sayesinde tüm depoların kontrol altında tutulduğunu bildiren Günaydın, aynı sistemin Atık Su Arıtma Tesisi’nde de kurulduğunu çalışmaların son aşamada olduğunu ve 175 bin liralık bir harcama gerçekleştirildiğini belirtti.

Günaydın, “Teknik ve teknolojik çalışacağız. SCADA ile tesisimizi tek bir noktadan kontrol altında tutacağız. Hiçbir şeyden kaçınmıyoruz. Bu sistemi Su Arıtma Tesislerinde de kurmuştuk, bunun sayesinde elde ettiğimiz karı halkımıza yansıtıyoruz, halkımıza 67 kuruştan su içiriyoruz. Belediye olarak 5 yıldır ucuz su içirmeyi başardık. Atık suda da elde edilecek karlar halkımıza yansıtılacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum