Dahili ve Harici Bedhahlarımız Olacaktır

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı görevini devralan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, karanlık güçlerin en çok üniversite öğrencilerini kullandığına işaret ederek “Uyanık olmamız gerekir” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Eylül 2013 08:58
Dahili ve Harici Bedhahlarımız Olacaktır

Rektör İbicioğlu; “Etrafımızdaki yangınların bir takım kıvılcımlarını bize de sıçratmak isteyen odaklar vardır ki bunun uygulamalarını Türkiye belirli aralıklarla, belirli olaylarla görmüştür. Bu olaylar içerisinde ülkeyi istikrarsızlaştırarak, ülkede bir takım istenmeyen karanlık güçleri devreye sokmak isteyenler olacaktır. Bu konuda da en çok kullanılan üniversite gençliğidir. Üniversite gençliğini kullanmak 2 açıdan onların avantajına gelmektedir. Bir yandan üniversite gençliği yaş bakımından delikanlılık çağında olmaları nedeniyle hızlı bir şekilde maniple edilebilecek çok önemli bir hedef kitle. İkincisi de bir ülkede üniversite gençliğini elinden aldığınız zaman gelecekteki entelektüel sermayeye önemli bir darbedir. Kısaca o ülkenin geleceğine ipotek koymuş oluyorsunuz. 12 Eylül ve darbe öncesi gördüğümüz ülkeyi istikrarlaştırma adına üniversite gençliğini kullanmak isteyenler vardır, olacaktır. Ülkemizin bu anlamda gelişmesini istemeyen bir takım Atatürk’ün ifadesiyle ‘Dahili ve harici behtbahlarımız olacaktır, bunların adına uyanık olmamız gerekir.” Dedi .

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum