Damızlık Koçlar Dağıtıldı

Damızlık Koçlar Dağıtıldı

Yayınlanma:
Damızlık Koçlar Dağıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca “Hayvancılığı Geliştirme Projesi ve Halk Elinde Islah Projeleri” kapsamında Senirkent’te 33 çobana 33 Damızlık Koç Dağıtım Töreni düzenlendi. Yapılan tören ile hak sahiplerine çekilen kura sonucu çobanlara damızlık koçları teslim edildi.

Törene Senirkent İlçe Kaymakamı Mehmet Sayın, Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan, Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu, Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu, Kurum Amirleri ve çok sayıda izleyici katıldı.

“Başlangıç olarak 33 adet damızlık koç üreticilerimize hayırlı olsun” diyerek, açılış konuşmasını yapan Köroğlu bir de ilçe üreticilerine “Senirkent İlçemizde Şubemizi açarak daha iyi hizmet vermek düşüncesindeyiz”. Diyerek katılımcılara müjde verdi. Daha sonra konuşan Prof. Dr. Veysel AYHAN ise, “şuan ki dağıtımı yapılan koç sayısı az gibi görünse de gelecekte bu tür projelerin ne kadar yarar sağlayacağının ve yapacağı hizmetin bir başlangıcıdır. Üreticilerimize hayırlı olsun” dedi.
Son olarak söz alan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen “Bakanlığımızca hazırlanan bu tür projeler üreticimizin hizmetine sunulmuş geliştikçe daha da yarar sağlayacak bir atılımdır. Hem İl Müdürlüğümüz olarak hem de sivil toplum kuruluşlarımız ve birliğimiz ile uyumlu çalışmaların sonuçlarını bugün görmüş ve başarılarımızın karşılığını almış olduk. Her ne kadar şimdiki sayı az olsa da gelecekte daha kapsamlı daha çok sayılı ile üreticimize ulaşacağımıza inanıyorum. Üretici ve çobanlarımıza hayırlı olsun”. Dedi.

Kura ile koç dağıtımına geçilen etkinliğin kalan kısmında Senirkent Kaymakamının ilk çekilişi ile Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine üye çobanlara teslim edildi. Oldukça renkli görüntülere sahip olan kura sonrası koçlarını alan birlik üyesi üreticiler memnuniyetlerini belirterek emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.