Dar gelirlinin sırtındaki yük arttı

Dar gelirlinin sırtındaki yük arttı

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Eylül 2019 16:11
Dar gelirlinin sırtındaki yük arttı

İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan, ülkenin içerisinde bulunduğu kriz şartlarında ücretli çalışanların ve dar gelirli vatandaşın sırtındaki yükün arttığını kaydetti. Tandoğan, “Lüksün, şatafatın içinde boğularak, milleti unutanların, memura, emekliye, işçiye, çiftçiye, esnafa, asgari ücretliye de vereceği hiçbir şey kalmamıştır” dedi. 

İYİ Parti Isparta İl Başkanı Özgür Tandoğan, ekonomi politikaları üzerinden hükümeti eleştirdi. Dar gelirlinin sırtındaki yükün arttığını kaydeden Tandoğan, “Türkiye’nin içinde bulunduğu kriz şartları, ücretli çalışanların, dar gelirli vatandaşlarımızın sırtındaki yükü artırmaktadır. İşçi, memur ve emeklilerimizin bütçesinin önemli bölümünü oluşturan gıda enflasyonu, yıl boyunca yüzde 30’un üzerinde seyretmiştir.

Hâl böyleyken, 2017 yılında yapılan toplu sözleşmede yok sayılan, umudunu bu yıla bağlayan memur ve memur emeklilerine yapılan zam teklifi, tam bir hayal kırıklığıdır.

Merkez Bankası’nın 2019 sonu enflasyon beklentisi, yapılan düzeltme sonrası bile ancak yüzde 14,6’ya düşmüştür. Hükûmetin teklifinde, 2018-2019 kayıpları karşılanmamış, sendikaların refah payı talepleri dikkate alınmamıştır. Hükûmetin teklifi, yetkili sendikaların dörtte biri, diğer sendikaların da altıda biri kadardır.

Memur ve emekliler için Toplu Sözleşme masasında bir anlaşma sağlanamamış, konu Hakem Kurulu’na kalmıştır. Hakem Kurulu’nu oluşturan üyelerin çoğunluğunu hükûmetin seçtiğini düşündüğümüzde, kuruldan, memur ve memur emeklileri için olumlu bir sonuç çıkmayacağı da açıktır” dedi. 

YOKSULLUK VE AÇLIK SINIRINA ÇOK YAKINIZ 

Tandoğan, 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 6 bin 760 TL olduğunu hatırlatarak, “Bugün, Türkiye’de 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2.075 TL, yoksulluk sınırı ise 6.760 TL’dir. Kamudaki en düşük memur maaşı ise geçtiğimiz ay yapılan zamla ancak 3.100 TL’ye, en düşük memur emekli aylığı ise 2.500 TL’ye çıkmıştır. Bu rakamlar Türkiye’de yıllarca kamu hizmeti yapan bir emeklinin yoksulluğunu ve açlık sınırına ne kadar yakın yaşadığını ortaya koymaktadır. Bugün aktif çalışan bir memur, ailesini ayda bir kez, dışarıda mütevazi bir yemeğe götürme imkânından bile mahrumdur. İşçi kardeşlerimiz, mahalle kahvesine bile gitmekten sıkıntı duymaktadırlar.

Hükûmetin basiretsiz ekonomi politikalarının faturası, orta ve dar gelirli vatandaşlarımıza, memur ve emeklimize çıkarılamaz. Siyasetin beceriksizliği, sayıları 3 milyona yaklaşan memurlarımızın sırtına yüklenemez.

Milleti unutan, işsizliğe çare bulamayan, adil gelir dağılımını sağlayamayan, emekli, işçi, memur, asgari ücretli ne hâldedir, hiç düşünmeyen Ak Parti iktidarı, ülkeyi yönetmek noktasında sınıfta kalmıştır. 

Lüksün, şatafatın içinde boğularak, milleti unutanların, memura, emekliye, işçiye, çiftçiye, esnafa, asgari ücretliye de vereceği hiçbir şey kalmamıştır” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.