Darbe Propagandası İddiasıyla 1 İş Adamı 2 Öğretmen Tutuklandı

Darbe Propagandası İddiasıyla 1 İş Adamı 2 Öğretmen Tutuklandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ağustos 2016 18:58
Darbe Propagandası İddiasıyla 1 İş Adamı 2 Öğretmen Tutuklandı

Isparta'da sosyal medya üzerinden Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe propagandasını yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 1 iş adamı 2 öğretmen tutuklandı

Isparta Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, iş adamı Murat Akdağ ile FETÖ'ye bağlı Altınbaşak Eğitim Kurumlarında görevli öğretmenler Yasin Özdemir ve Adem Korkunç'un, sosyal medya üzerinden FETÖ'nün darbe girişimi propagandası yaptığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Yapılan incelemede şüphelilerin söz konusu suçu işlediğini belirleyen ekipler, zanlıları gözaltına aldı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada ise çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece, "darbe propagandası yapmak, "FETÖ üyesi olmak", "FETÖ'ye finansman sağlamak","Anayasal düzene karşı işlenen suçlar" kapsamında tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.