Darıderesi'nde Bir Çocuk Boğularak Yaşamını Yitirdi

Darıderesi'nde Bir Çocuk Boğularak Yaşamını Yitirdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Haziran 2017 14:34
Darıderesi'nde Bir Çocuk Boğularak Yaşamını Yitirdi

ISPARTA'da Darıderesi Göleti'ne ait dolu savaktaki tahliyehavuzuna düşen 12 yaşındaki Y. E. D. kaybolurken, 10 yaşındaki F.S. işçiler tarafından kurtarıldı. Suda kaybolan çocuğun bulunması içinçalışmalar sürüyor.

Olay, saat 11.30 sıralarında kent merkezine 6 kilometre uzaklıktaki Darıderesi Göleti yakınlarında meydana geldi. Darıderesi Köyü'nde oturan Y.E.D, 11 yaşındaki A K. ve F. S., balık tutmak için göletin yakınında bulunan ve fazla suyun tahliyesi için oluşturulan dolu savak havuzuna gitti. Burada balık tutmaya çalışan çocuklardan F.S. ve Y.E.D yaklaşık 6 metre derinliğindeki suya düştü. Arkadaşlarının düşmesi üzerine A.K. bağırarak çevreden yardım istedi. Yakındakişantiyede çalışan işçiler Arif Karakoç'un bağrışlarını duyarak olay yerine geldi. İşçilerin suda çırpınırken gördüğü F. S. kurtarılırken, Y.E.D. gözden kayboldu.

İşçilerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne durumu bildirmesiüzerine olay yerine AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlkmüdahalesi yapılan Furkan Sume, ambulansla götürüldüğü Isparta ŞehirHastanesi'nde tedaviye alındı. A.K. da önlem amaçlı aynı hastaneyegötürüldü.

Suda kaybolan Y.E..'ın bulunması için Antalya'dandalgıç ekipleri beklenirken, havuzdaki suyun tahliyesi için IspartaBelediyesi'ne bağlı itfaiye ekiplerinden yardım istendi. İtfaiye ekipleri sumotoruyla havuzdaki suyu tahliyeye başladı. Olayı haber alıp gelen aileler isefenalık geçirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.