Darıderesindeki Evler Taşınabilir

Isparta’nın içme suyu ihtiyacını karşılayacak Darıderesi Göleti’nin etrafından bulunan yerleşim birimlerinin kirliliğe neden olduğu belirtildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Şubat 2011 14:07
Darıderesindeki Evler Taşınabilir

Isparta’nın içme suyu ihtiyacını karşılayacak Darıderesi Göleti’nin etrafından bulunan yerleşim birimlerinin kirliliğe neden olduğu belirtildi.

Göletin evsel atıklardan kurtarılması için 27 hanenin taşınması gündeme geldi. AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Osman Zabun, Darıderesi Göleti etrafında 27 adet ev bulunduğunu ifade etti.

Zabun, “Isparta Belediyesi yer göstermeli ve o haneler Isparta’ya taşınmalı. Köylü taşınmaya özendirilmelidir. Böylece su havzasını temiz tutma imkanı sağlanmış olur.” dedi.

Köylüyü yerinden etmeye gerek olmadığını savunan MHP İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Artan ise bu göletin öncelikle sulama suyu olarak yapıldığını, daha sonra belediye ile DSİ arasında yapılan protokol gereği içme suyu göleti haline dönüştürüldüğünü hatırlattı.

Artan, “1053 sayılı kanun gereği belediyelerin içme suyunu DSİ karşılamak zorunda. DSİ, bu projeyi her haliyle bitirip belediyeye 30 yıllığına kullanım hakkını veriyor. Ancak köylü burada sıkıntı yaşıyor. Vatandaş, çözüm bekliyor. 27 hanenin evsel ve hayvansal atıklarının bir boru sistemiyle göletten uzaklaştırılması işlemlerini DSİ yapmalı.” önerisinde bulundu.

AK Parti Meclis üyesi Fevzi Özdemir de DSİ’ye gölete ilişkin daha önce bir yazı gönderdiklerini, cevap gelmesini beklediklerini kaydetti.

AK Parti Meclis Üyesi Kadir Şallı, gölet etrafındaki 27 evin evsel ve hayvansal atıklarının tehdidi nedeniyle taşınıp taşınmayacağı belli olmadığı için hizmet gitmediğini belirtti. Şallı, “Taşınma kararı alınacak olsa bile hizmetlerin gitmesini istiyoruz. Kimse mağdur olmasın.” ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum