Darıderesine Yeni Gölet

DSİ Bölge Müdürü Recep Özbal, Isparta'nın yeni içme suyu ihtiyacını karşılayan Darıderesi'nin üstüne yeni bir gölet yapılmasının düşünüldüğünü bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Aralık 2010 02:17
Darıderesine Yeni Gölet

Isparta’nın yeni içme suyu ihtiyacını karşılayan Darıderesi Göleti’ne eğer proje uygulanabilirse kardeş gölet geliyor.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın DSİ 18. Bölge Müdürü Recep Özbal’a ikinci bir gölet yapılması için teklifte bulunduğunu ve bu projenin şu anda fikir aşamasında olduğu öğrenildi.


ENERJİDE BÜYÜK TASARRUF OLACAK

Konuyla ilgili bilgi veren Bölge Müdürü Özbal, enerjiden tasarruf sağlamak amacıyla böyle bir projenin hayata geçirilmesinin öngörüldüğünü bildirdi. Şu anda suyun 80 ila 115 metre kot farkıyla pompa istasyonuna gönderildiğini, eğer daha uygun bir yere ikinci bir gölet yapılırsa sıfır enerjiyle suyun arıtma tesisine pompalanacağını anlatan DSİ Bölge Müdürü Özbal, şu açıklamalarda bulundu: “Darıderesi Göleti’nden suyu pompa istasyonuna 80 ila 115 metre kot farkı ile gönderiyoruz. Biz de bu kot farkını ortadan kaldırarak enerji tasarrufunda bulunmak amacıyla üst bölgesine ikinci bir göletin yapılmasını düşündük. Sadece enerji tasarrufu amacıyla bunu yapmayı planlıyoruz. Ama şu anda bu fikir henüz çok yeni. Yani yapacağız diye bir şey yok, sadece düşünülüyor. Daha bölgenin topografik ve jeolojik yapısını araştırmadık. Eğer uyumluysa yapılacak" dedi.

 

ENERJİ SIFIRA İNECEK

İkinci gölet buraya yapılırsa hiç enerji kullanmadan suyu direkt pompa istasyonuna ulaştırmayı planlıyoruz. İçme suyu ihtiyacını Eğirdir Gölü’nden Darıderesi Göleti’ne almakla birlikte enerjide yarı yarıya tasarruf sağladık. Eğer Darıderesi’nin üstüne ikinci bir gölet daha yapılırsa enerjiden tamamen tasarruf sağlamış olacağız.

 

DARIDERESİ GÖLETİ SULAMADA KULLANILACAK

Bu arada ikinci göletin yapıldığını düşünürsek Darıderesi Göleti acil ihtiyaçlar için kullanılabilir. Yani Darıderesi Göleti sadece sulamada kullanılır. İkinci gölette su biterse Darıderesi Göleti imdadımıza yetişir denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.