Darısı Isparta’nın Başına

Kentsel dönüşüm, bugün 33 ildeki 150 kamu binasının yıkımıyla başlıyor. İlk kazma Başbakan Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleşecek törende vurulacak. Isparta ise hala eski Özel İdare binasını tartışıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ekim 2012 17:02
Darısı Isparta’nın Başına

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van depreminden sonra ''İktidarı kaybetme pahasına yapacağız'' dediği kentsel dönüşüm, İstanbul Esenler'de vurulacak ilk kazmayla bugün resmen başlayacak.

Çalışmalar 33 kentte aynı anda başlayacak ve 6 bin 500 binanın yıkımı gerçekleştirilecek.

İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'nın aralarında bulunduğu 33 ilde, yıkılacak kamu binaları arasında, karargah, emniyet müdürlüğü hizmet binası, ilköğretim okulu, devlet ve kadın doğum hastanesi, sağlık ocağı ve lojmanlar yer alıyor.

Uygulamaya, ilk etapta İstanbul gibi birinci derece deprem kuşağında bulunan yerlerden başlanılacak.

Türkiye için dönüm noktası olacak kentsel dönüşümde ilk yıkımlar; Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Malatya, Nevşehir, Samsun, Sinop, Tekirdağ, Tunceli ve Van'da yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum