Davada Yeni Bilirkişiler Rapor Hazırlayacak

Isparta'da, 30 Kasım 2007'de 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili 15'nci duruşmada mahkeme, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ) havacılık konusunda uzman ...

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mart 2012 15:40
Davada Yeni Bilirkişiler Rapor Hazırlayacak

Isparta'da, 30 Kasım 2007'de 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili 15'nci duruşmada mahkeme, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ) havacılık konusunda uzman 3, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1 ve Türk Hava Yolları'ndan 1 pilot olmak üzere yeni bilirkişi raporu hazırlanmasını kararlaştırdı.

Bugünkü duruşmaya, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde görevli öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ve pilotların asli kusurlu olduğunu gösteren bilirkişi raporu damga vurdu. Duruşmada hem yolcu yakını avukatları hem de bazı sanıkların avukatları bilirkişi raporunu yetersiz olduğu konusunda görüş belirterek bilirkişi görevlendirilmesini istedi. Müşteki avukatlarından Şehnaz Doğan Yüzer hayal kırıklığı olarak tanımladığı raporu kabul etmediklerini açıkladı. Müşteki avukatlarından Süreyya Yiğitbaşı da 14

duruşma geçmesine rağmen kazayla ilgili hâla tam anlamıyla bilgi sahibi olunamadığını belirterek, kazanın similatör aracılığıyla canlandırılmasını talep etti. Müşteki ve bazı sanık avukatları da bilirkişi raporunun yetersiz olduğunu dile getirdi.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, 3'ü Ankara Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden havacı, 1'i Ankara Üniversitesi'nden hukukçu, 1'i de Türk Hava Yolları'ndan pilot olan 5 kişilik yeni bir bilirkişi raporu hazırlanmasına, similatör talebinin ara celsede değerlendirilmesine ve bir sonraki duruşmanın 4 Temmuz 2012 tarihinde yapılmasına karar verdi.

Avukat Şehnaz Doğan Yüzer, mahkeme heyetinin yeni bilirkişi tayininin isabetli bir karar olduğunu ifade ederek hazırlanmış raporun kabul edilir bir yanı olmadığını açıkladı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yüzer, şöyle konuştu: "İnşallah bu raporda kazanın aydınlatılacağını umuyoruz. Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasını inceleyen denetleme kurulunun raporunda da Word Focus ve Atlas Jet'in Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yeterince denetlenmediği belirtilmişti. Biz bu raporu da mahkemeye sunduk. İnşallah herkesin vicdanını rahatlatan, objektif bir rapor alınacağını umuyoruz. En kolayı pilotları suçlamak, yolcular kullanmadığına göre uçağı pilotları suçlamak" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.