Davalar Temyiz Mahkemesince Kabul Edildi

Isparta'da uçak faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerinin 32'sinin Amerika Birleşik Devletleri'nde açtığı dava Temyiz Mahkemesi tarafından da kabul edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ocak 2012 14:59
Davalar Temyiz Mahkemesince Kabul Edildi

Atlasjet'in, World Focus, Havayolları'ndan kiraladığı MD/83 tipi uçağın üreticileri hakkında "teknik hata" iddiası ile ABD'de dava açılmıştı.

Mc Donnel Douglas, Boeing ve Honeywell International şirketleri ABD'de yargılacaklar. Atlasjet'in Keçiborlu'da düşmesi üzerine açılan tazminat davasında yerel mahkeme Amerika Birleşik Devletlerini işaret etmişti.

Kasım 2007'de meydana gelen kazada ölen 57 kişiden 32'sinin yakınları MD-83 tipi uçağın üreticileri hakkında "teknik hata" iddiasıyla Chicago'da tazminat davası açmıştı.

Firmalar davanın ABD'de değil Türkiye'de görülmesini savundu. Fakat yerel mahkeme tazminat davasının ABD'de görülmesini kabul etti. Bunun üzerine 2010'da Boeing kararı temyiz etti. Fakat temyiz mahkemesine davanın ABD'de görülmesine karar verdi.

Temyiz mahkemesi davayı açan 32 kişiden 31'inin Türk olmasını gözetmeksizin gerekçesini şöyle açıkladı : "Kazanın yeri değil nedeni önemlidir. Uçakların düzgün olması sadece Türkleri değil Amerikalıları da ilgilendirir.Dokümanlar, ABD şirketinin ihmallerinin olduğu yolundaki şahitler Türkiye'de değil. Bu dava Amerikalıların da yararınadır" denildi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.