Davaların Yüzde 40’ı Kamuya Ait

Isparta-Budur İdari Mahkemesi Başkanı Hasan Uzunoca 2011 yılında 1450 davanın açıldığını ve bunlardan 1325’inin karara bağlandığını belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Şubat 2012 14:59
Davaların Yüzde 40’ı Kamuya Ait

Isparta- Burdur İdari Mahkemesi komşu illere göre hakim başına düşen dosya sayısının en fazla olduğu İdari Mahkemesi. Toplamda 850 bin nüfuslu iki ile hitap ediyor. İdari Mahkemesi Başkanı Hasan Uzunova, 2011 yılında 1450 davanın açıldığını ifade ederek, bu davalardan 1325’in karara bağlandığını, 600 dosyanın da 2012 yılına devredildiğini bildirdi. Uzunova, “2010 yılından da devreden dava dosyaları var. Isparta’daki yetki alanımızda açılan davaların yüzde 40’ı kamu görevlileri ile ilgilidir. Diğer davalar ise imar, para vs gibi davalardır. Burdur’da ise ağırlıklı olarak maden ocaklarına itiraz davaları açılıyor” dedi.

 HAK ARAMA NOKTASINDA ISPARTA BİLİNÇLİ

Hasan Uzunova, Türkiye genelinde olduğu gibi Isparta’da da vatandaşların hak arama noktasında oldukça bilinçlendiğini belirterek, şunları kaydetti: “Bu her şeyden önce güzel bir gelişmedir. Son yıllarda memur sendikalarının artması ve bu konuda sendikaların üyelerine hukuki yardımda bulunmaları kamu görevlilerinin davalarının  artışını getirmektedir.

DAVA AÇACAKLARA TAVSİYE

Dava açan vatandaşlarımıza tavsiyem menfaatlerini ilgilendiren belgeleri dava konusu edecekleri işlemleri iyi tespit etmelidirler. Dava dilekçesine bunun bir örneğini eklemeleri gerekmektedir. İdari mahkemelerinde 60 gün süre var. Buna göre bu süre içinde davalarını açmaları lazım. Tabiî ki bu süre genel bir süredir.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.