Davayı Kazandı Dosya Parasını Geri Aldı

Isparta’da bankadan konut kredisi alan bir tüketici, Isparta Tüketici Sorunları Hakem Heyeti ile verdiği hukuk mücadelesini kazandı ve bankaya ödediği dosya masrafını geri alacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mart 2011 15:02
Davayı Kazandı Dosya Parasını Geri Aldı

Tüketici lehine verilen bu karar diğer tüketiciler için de emsal karar sayılabilir ve benzer davaların yolu açılabilir.

2008 yılında bir bankadan 57 bin lira konut kredisi alan Ceylan Ertoy’un bankaya ödediği 1.710 lira dosya masrafını geri almak için Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne başvurarak hukuki süreç başlattı.

Yapılan incelemede, bankanın Ertoy’dan 1.710 liralık dosya masrafı aldığını, ancak banka ile tüketici arasında imzalanan sözleşmeye bakıldığında dosya masrafının haksız yere alındığını tespit edildi.

Bankanın konut kredisi ile ilgili dosya masrafı alabilmesi için tüketici ile krediyi vermeden önce dosya masrafının net bir şekilde anlaşıldığı sözleşme imzalaması gerektiğine karar verildi. Karara dayanak olarak bankanın krediyi verdikten üç gün sonra tüketici ile sözleşme imzaladığı, oysa bu sözleşmenin krediyi vermeden bir gün önce imzalanması gerektiği belirtildi.

Banka, 15 gün içinde parayı ödeme taahhüdünde bulundu. Ödemediği takdirde de icra yoluna başvurulacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.