Davraz Dağında Eğitim Tatbikatı

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Davraz Kayak Merkezi bölgesinde, ‘çığ ve karda arama kurtarma eğitim tatbikatı’ yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mart 2013 16:33
Davraz Dağında Eğitim Tatbikatı

Tatbikat’a İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, Antalya İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin ve Burdur İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Sırrı Şenbayram ve 50 ‘sı Isparta’dan, 34’dü Antalya’dan, 16’sı Burdur’dan olmak üzere toplam 100 UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) katıldı.

Paletli Ambulansların performans testi

3 gün Davraz dağında konuşlanan ekipler, eksi derecede olan hava şartlarında çadırlarda kalıp, her koşulda göreve hazır olduklarını gösterdi. UMKE ekipleri, karda ambulansların kullanılmadığı zor koşullarda hizmet veren Paletli Ambulansların performansını test ederek gerçeğini aratmayan bir tatbikatla en uygun ve hızlı bir şekilde olası afete hazırlık yapıldı. Ayrıca kar altında kalan kişiyi kurtarma ve donma tehlikesinde olan kişiye müdahale eğitimi verildi.

Zor koşullarda eğitim

Isparta Sağlık İl Müdürü Karakaya UMKE ekiplerinin tatbikatlarını şöyle anlattı: “UMKE her an her yerde olası olaylara müdahale için tatbikatlarını her ay, iki ya da üç gün çadırlarda konaklayarak çeşitli mekân ve koşullarda yapmaktadır. UMKE ekipleri vatandaşlarımızın sağlığı için sağlık hizmetlerimizin en üst düzeye çıkarmak zor koşullar ve zor hava şartlarına aldırmadan eğitim yapmaktadır.”



Acil müdahalelere hazır

Karakaya UMKE’nin önemine değinerek: “ Isparta İl Sağlık Müdürlüğü olarak herhangi bir afet ve olağanüstü durumlarda profesyonel anlamda sağlık hizmeti verilmesi açısından UMKE ekiplerinin önemini vurgulamaktayız. 2013 yılı içinde UMKE ekibimiz hem kadrosuyla hem de gerekli teçhizatı ile acil müdahalelere hazır ve donanımlı hale getirilmiştir. Yaptığımız tatbikatlarla UMKE ekiplerinin eğitilmesi pratik kazanabilmeleri ve zor koşullara alıştırılması yönünden faydalı olacaktır.” İfadelerini kullandı.

Karakaya önceki gün başlamış olan tatbikatların yarında devam edeceğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.