Davraz Farkı

Akdeniz’in incisi Davraz Kayak Merkezi diğer kayak merkezlerine göre sahip olduğu niteliklerle özellikle Antalya’daki kayak severleri kendisine çekiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Aralık 2012 12:14
Davraz Farkı

Sezonun açıldığı Davraz’a bu hafta sonu 10 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Yılbaşında tesislerde doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı.
Davraz Dağı-Karlıyayla Kış Sporları Turizm Merkezi özellikle 2400 metrede süper j adı verilen ve diğer kayak merkezlerinde bulunmayan doğal pistleri sayesinde, adrenalin tutkunu snowboardçuların gözdesi. Antalya Saklıkent Kayak Merkezi yol ağının bozuk oluşu, Burdur Yeşilova Kayak Merkezi’nin de rantabl olmaması Antalya’nın kayak severlerine Davraz’ı tercih ettiriyor. Yılbaşından sonra Rus turistlerin Davraz’a gelerek kayak yapması bekleniyor. 2635 metre zirveye sahip Davraz Kayak Merkezi’nde kayak sezonu açıldı. Sahip olduğu 23 bin 500 metre uzunluğundaki mavi, kırmızı ve siyah pistlerle kayakçıların dikkatini çeken Davraz’da satte 1000 kişiyi taşıyabilen 1211 m ve saatte 800 kişiyi taşıyabilen 936 m uzunluğunda 2 adet telesiyej, ayrıca saatte 800 kişiyi taşıyabilen 624 m uzunluğunda bir adet teleski (T-Bar) ile 300’er metrelik 2 adet babylift bulunuyor. Son olarak yapılan kapalı sistem 4 koltuklu bubble sistem teleferikle saatte 800 kişi 2400 metreye ulaşabiliyor.

ADRENALİN TUTKUNLARI DAVRAZ’A GELECEK
Davraz Kayak Merkezi’nin sahip olduğu kendine has özelliklerle kayak severlerin gözdesi olduğunu belirten Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir, “2400 metrede diğer kayak merkezlerinde olmayan 3 adet doğal süper-j pistler var. Adrenalin tutkunu snowboard yapan kayakçılar ve sporcular için Davraz bulunmaz bir yer. Mükemmel kar kalitesi ile yeni başlayan kayakçılara tehlikesiz rotalar, profesyonel kayakçılara ise gönüllerince kayabilecekleri, ortalama 8 ila 10 km.ye ulaşan benzersiz parkurlar bulunuyor. Ayrıca çığ ve kaybolma tehlikesi olmaması kayakçılar için büyük bir avantaj. Özellikle T-Bar’ın bulunduğu 2100 metrede mükemmel kayak imkanı var” dedi.

NEDEN DAVRAZ’I TERCİH EDİYORLAR
Geçtiğimiz hafta sonunda merkezde doluluk oranının yüzde 80’e ulaştığını belirten Özdemir, bu hafta sonu için 10 bin günü birlik ziyaretçi beklediklerini açıkladı. Antalya Saklıkent Kayak Merkezi’nin yollarının bozuk oluşu, Yeşilova Kayak Merkezi’nin de rantabl olmaması gibi nedenlerle Antalyalı kayak severlerin Davraz’ı tercih ettiklerini kaydeden Özdemir, Özel İdare imkanlarıyla Davraz Kayak Merkezi’ne giden yolda tehlikeli virajlarda iyileştirme yapıldığını da anımsattı.

OTELLERİN HEPSİ AÇIK
Kayak Merkezinde, 3 adet dağ kafeteryası, 280 yatak kapasiteli Siren Otel, S. Demirel Üniversitesi’nin 84 yatak kapasiteli, oteli ve 55 yatak kapasiteli Isperia Otel olmak üzere 3 adet otel tesisi bulunduğunu ve hepsinin de sezon için hazırlıklarını tamamladığını aktaran Özdemir, “Tesislerimiz açık. Ayrıca Çobanisa köyündeki 24 yatak kapasiteli pansiyonlarımızda açık. Tesislerde yılbaşı için rezervasyonlar alınmaya başlandı. Yüzde 100 doluluk oranına ulaşılması bekleniyor. Seyahat acenteleriyle Rus turistleri Davraz’a getirmek için görüşmeler yapılıyor. Yılbaşından sonra Rus turistlerin Davraz’a gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.