Davraz: Gül, Lavanta ve Fidanlarla Buluştu

Davraz: Gül, Lavanta ve Fidanlarla Buluştu

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ekim 2017 20:26
Davraz: Gül, Lavanta ve Fidanlarla Buluştu

Cumhuriyetimizin 94. yıl dönümü kapsamında bu yılki fidan dikim sezonu yine Akdeniz’in incisi Davraz Kış Turizmi ve Yüksek Rakımlı Sporcu Merkezinden başlatıldı. Fidan dikim programına Vali Şehmus Günaydın il protokolü ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Programdaki konuşmasında Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıldönümü münasebetiyle geçen yıl olduğu gibi bu yılda Davraz’da ağaç dikim programı gerçekleştirdiklerini belirterek organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Şehmus Günaydın, Ormanların ülkeler için çok önemli olduğunu ve ekonomik olarak da değer taşıdıklarını vurguladı.

“KIYAMETİN KOPACAĞINI BİLSENİZ DAHİ ELİNİZDEKİ FİDANI DİKİN”

Vali Günaydın “ Ormanlarımız ayrıca erozyonun ve hava kirliliğinin önlenmesi gibi çok önemli görevleri de yerine getiriyor. Bu da hayatımızda ormanların ne kadar değerli olduğu gösteriyor. “Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikin” Hadis-i Şerif-i’de inancımızda ormanların ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Bu anlayış doğrultusunda mutlaka dikebildiğimiz her alana ağaç dikmemiz gerekiyor.

DAVRAZ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK

Davraz Dağı’nın sadece kış turizmi destinasyonu değil de birçok organizasyonun yapıldığı bir alan haline dönüştürmeyi planlıyoruz. İşte bunun da en önemli koşulu burayı ağaçlandırmak. Fidanları dikmek kadar onları korumakta çok önemli. Büyük emeklerle dikilen fidanların korunması için çok dikkatli olmamız gerekiyor. Bu bölge için 2 Milyon fidan hedefi koymuştuk, geçen yıl 60 binini diktik. Bu yıl da 150 bini geçeceğiz inşallah. 10 yıl içinde buraya kademe kademe 2 Milyon ağaç diktiğimiz zaman bu bölge kendiliğinden cazibe merkezi haline gelecektir. Böylelikle burada yaşayan vatandaşlarımızın ve ilimizin ekonomisine büyük katkı sağlanacaktır.” dedi.

DAVRAZ GÜL VE LAVANTAYLA BULUŞTU 

Programda ayrıca Davraz Dağında kış turizmi haricinde de ziyaretçileri çekebilmek ve belirli çiçek açma sezonları olan gül ve lavantanın ziyaret sezonlarını uzatabilmek amacıyla gül ve lavanta dikimi yapıldı. Vali Günaydın gül ve lavantanın Davraz Dağında yetiştirilmeye başlamasının ardından tesislerin yaz aylarında da açık kalabileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.