Davraz İçin Radikal Çözüm

Davraz İçin Radikal Çözüm

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Haziran 2015 14:21
Davraz İçin Radikal Çözüm

1 Temmuz'da başlayacak yaz kamp sezonu öncesinde yaşanan otlatma krizine radikal bir çözüm bulundu. Davraz İşletme ve Altyapı Hizmet Birliği, 100 bin TL'lik yatırımla turizm alanındaki Kulovası'nın çevresini hayvan girişini önlemek amacıyla çitle örecek.

İlk kez Sirene Turizm Grup Başkanı Bekir Akkaş'ın Basın Kulübü programından ertesi gün de Akdeniz'in 'Davraz'da yine aynı tehlike' başlığıyla duyurduğu otlatma krizine çözüm bulundu. Isparta Valisi Vahdettin Özkan'ın Davraz'ın yaz kamp merkezi olma hedefine yönelik duyarlı tavrından hareketle köylülerin hayvanlarını otlattığı kamp alanının etrafı çitle örülecek. Davraz İşletme ve Altyapı Hizmet Birliği, Kulovası için 100 bin TL'lik çit yatırımı öngörüyor.

KULOVASI'NIN ETRAFI ÇİTLE ÖRÜLECEK
Davraz Kış Sporları ve Turizm Yüksek Rakımlı Sporcu Kamp ve Eğitim Merkezi İşletme ve Altyapı Hizmet Birliği Başkanlığı, Sirene Turizm Grup Başkanı Bekir Akkaş'ın basın aracılığıyla gündeme getirdiği hayvan otlatma krizine hemen müdahale etti. Büyük Hacılar ve Küçük Hacılar köylülerinin mahkeme kararı doğrultusunda yeniden hayvanlarını otlattıkları kamp alanında çitleme projesi hazırlanıyor. Birlik Başkanı Şarkikaraağaç Kaymakamı Abdullah Akdaş, Kulovası'nın çevresini hayvan girişine karşı çitle öreceklerini belirterek "sayın valimizin talimatları doğrultusunda Davraz'da yaz kamp dönemine ilişkin bir çalışma içerisine girdik. Hayvanların otlatma yaptığı bölge spor takımlarının antreman yaptığı bir yer. Burada otlatma sırasında takımların antreman yapması mümkün değil. Turizm Bakanlığı tarafından ilan edilen turizm alanı ile ilgili tespit çalışmalarına başladık. Burada sınırımızı belirleyeceğiz. Daha sonra da çitleme çalışması yapacağız. Çitin içinde kalan çeşmeyi de hayvan sahiplerinin kullanımına sunmak için çitlerin dışında bir bölgeye taşıyacağız. Böylece hem kamp alanı olumsuz etkiden kurtulacak hem de hayvan otlatanları rahatlatmış olacağız. Bu çalışmamızın kısa sürede tamamlanmasını umuyoruz" dedi.

KISA VADELİ ÇÖZÜM HAYVAN NÖBETİ
Birliğin Davraz'da planladığı çit çalışmasının 100 bin TL'ye malolacağı öğrenildi. Öte yandan Davraz Kış Sporları ve Turizm Yüksek Rakımlı Sporcu Kamp ve Eğitim Merkezi İşletme ve Altyapı Hizmet Birliği soruna kamp sezonunun 1 Temmuz 2015 tarihinde başlayacak olması dolayısıyla kısa vadeli geçici bir çözüm de buldu. Birlik bünyesinde çalışan 10 personelin 1-16 Temmuz tarihleri arasında Kulovası'nda nöbet tutmak ve hayvan girişini önlemek için görevlendirileceği bildirildi. Nöbet çit çalışmasının tamamlanıncaya kadar, kamp sezonu süresince devam edecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.