Davraz Kartalları’ndan Kapıkaya Yürüyüşü

Davraz Kartalları Dağcılık Kulübü üyeleri, geçtiğimiz hafta Pazar günü Kapıkaya dağına yürüyüş düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Aralık 2012 13:42
Davraz Kartalları’ndan Kapıkaya Yürüyüşü

DADASOK Kulübü Başkanı Cengiz Ocak yönetiminde gerçekleşen yürüyüşe toplam 20 sporcu katıldı. Ortalama 11 buçuk kilometre yürüyüş yapan sporcular, karla karışık yağmurlu havada sporun keyfini yaşadılar.

FAALİYET AKIŞI

Yürüyüş hakkında bilgi veren Kulüp Başkanı Ocak, “Pazar günü sabah 07:45’de Isparta’da hareket ettik ve Güneyce köyüne vardık. Saat 09:00’da yürüyüşe başlandı güzergahımız, (Kapılı Pınarı,Çakıncık Deresi,3 İle 18 m. Çam ve Meşe Ormanları, Pazaryeri Harabeleri,Keçikayası Tepesi Güneyi,Tapınak Mağarası oldu. Ekibimiz tabiî ki disiplinli ve planlı yürüdü. Arkadaşlarımız ile birlikte kutsal tapınakta öğle yemeği molası verdik.
Saat, 12:30 iki guruba ayrılarak harita ve yön tayini yapmak becerisini uyguladık. iki farklı guruptan birinci gurup, açılı deresi,1026 rakımlı tepe , karanlık dere istikametine yol aldılar.

İkinci gurup ise:1243 rakımlı tepe, Meşegediği, Keçikeyesı güneybatı rotasını takip ettiler. Sonuç olarak; her iki gurup başarı ile yoğun sis ve hava muhalefeti altında öğrenmiş oldukları,harita bilgisi ve yön tayin becerilerini kullanarak,gerekli muhabereyi tesis ederek ,Aksu Çayı bölgesinde buluştu. Etkinliğimizdeki uygulanan Hıkıng ve dönüşte travers çizerek, buluşma faaliyetlerini başarı ile gerçekleştiren tüm dağcılarımızı kutluyor,başarılarının artarak devamını diliyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.