Davraz Kayak Merkezi Hareketli Günler Yaşıyor

Davraz Kayak Merkezi Hareketli Günler Yaşıyor

Yayınlanma:
Davraz Kayak Merkezi Hareketli Günler Yaşıyor

Davraz Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 1,5 metreye ulaştı. Kayak merkezine akın eden tatilciler karın keyfini çıkardı. Davraz'da kar kalınlığının 1,5 metreye yükselmesi otellerin yüzde 100'lük doluluk oranına ulaşmasına yol açtı. 

Sömestr tatilinin sürdüğü şu günlerde Akdenizt’in incisi olan Davraz Kayak Merkezi en yoğun günlerini yaşıyor. Zira, Davraz’ı geçtiğimiz hafta sonunda 6 bin kişi ziyaret etti. 

Davraz Kayak Merkezi Tesisler Sorumlusu Alibaz Kayacan, Davraz'ın kar kalitesi ve pist uzunluğu ile mükemmel bir yer olduğunu söyledi. Davraz'ın her geçen gün kayakseverler tarafından ilgi gösterilen bir merkez olduğunu ifade eden Kayacan, amatör ve profesyonel kayakçılar için ideal pistlere sahip kayak merkezinde 4 telesiyejle 2 bin 450 metre yüksekliğe ulaşılabildiğini kaydetti. Saatte bin kişi taşıma kapasitesi bulunan telesiyejle yolculuğun 8 dakika sürdüğünü ifade eden Kayacan, Valiliğin yapmayı planladığı 5. telesiyej ile 2 bin 450 metreye kadar çıkılabileceğini kaydetti. Davraz'ın 2 bin 635 rakımı ile birçok avantajlara sahip olduğunu ifade eden Kayacan; “Davraz, hem Alp disiplini hem Kuzey disiplini kayak yapılabilen ender yerlerden bir tanesi. Uygun coğrafi yapısı ile her seviyeden kayakçıya hitap eden bir özelliğe sahip. Ayrıca çiğ düşme ve kaybolma riski olmaması da kayakçılar için büyük bir avantaj. Kayak yaparken Eğirdir Gölü'nü kuş bakışı seyretmek ise ayrı bir güzellik” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.