Davraz Kayak Merkezi'nde 15 Yıl Sonra Erken Sezon Açılışı

22 kilometrelik pist uzunluğu ile Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Davraz'da 15 yıl sonra sezon, kar kalınlığının 1 metreye kadar ulaşması sonucu önceki yıllara göre erken açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Kasım 2014 17:33
Davraz Kayak Merkezi'nde 15 Yıl Sonra Erken Sezon Açılışı

Isparta Kültür ve Turizm Müdürü Kılıç: "Bu sene kayak sezonu erken başladı. Geçen yıl ocak ayında sezonu açmıştık. Bu sene hava ve kar çok iyi"

Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Başyiğit:
"Kış bu sene erken geldi, 15 yıldır ilk defa yüzümüz güldü. 1998 yılından bu yana dağdayım, ilk defa bu kadar erken başlıyoruz"

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Davraz'da 15 yıl sonra ilk kez erken sezon açılışının sevinci yaşanıyor. Davraz Kayak Merkezi'nin oteller bölgesinde kar kalınlığı 30 santimetre, üst pist bölgelerinde ise 1 metreye ulaştı.

Davraz'da 4 mekanik tesisle 2635 rakımda kayak yapılabilen merkezin üç pistinden oteller bölgesindeki pist açıldı. Diğer pistlerin ise hafta sonuna kadar açılacağı belirtildi.

Isparta Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, yaptığı açıklamada, Davraz'daki kar kalitesinin kayakseverlerin aradığı özellikte olduğunu söyledi.

"Bu sene kayak sezonu erken başladı. Geçen yıl ocak ayında sezonu açmıştık. Bu sene hava ve kar çok iyi" diyen Kılıç, karın pudra şeklinde kayakseverlerin aradığı özellikte olduğunu kaydetti.

Ulaşımın gerek havayolu gerekse karayolu ile rahat olmasından dolayı Davraz'ın tercih edildiğini dile getiren Kılıç, "Burada gerek profesyonellere gerekse amatörlere hitap edecek şekilde kırmızı, siyah ve mavi pistler var. İnsanlar günübirlik gelebilecekleri gibi konaklama tesisleri sayesinde hem tatil hem kayak imkanı bulabilir" diye konuştu.

Kılıç, 22 kilometrelik pist uzunluğu ile dikkat çeken Davraz'ın her yıl daha çok kayakseveri ağırladığını vurgulayarak, geçen yıl merkeze 200 bin kayakseverin geldiğini, bu yıl yüzde 20 artış beklediklerini ifade etti.

- "Kış erken geldi, 15 yıldır ilk defa yüzümüz güldü"

Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve kayak hocası Kubilay Oktay Başyiğit ise "Kış bu sene erken geldi, 15 yıldır ilk defa yüzümüz güldü. 1998 yılından buyana dağdayım, ilk defa bu kadar erken başlıyoruz. Kayakseverleri Davraz'da misafir etmekten mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Isparta Turizm Derneği Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir de Davraz'ın Akdeniz'deki önemli bir kayak merkezi olduğunu kaydetti.

- Kar kalınlığı yüksekteki pistlerde 1 metrenin üzerinde

Sezonun ilk karı olmasına rağmen kayak yapabildiklerine işaret eden Özdemir, şöyle konuştu:

"Öyle güzel bir kar ki, kayakseverlerin sevdiği, kuru dediğimiz nitelikli. Kar kalınlığı oteller bölgesinde 30 santimetre, yüksekteki pistlerde 1 metrenin üzerinde. Hafta sonuna kadar yüksekteki pistleri de açacağız. Tesis olarak hazırız. Herkesi kayak yapmaya bekliyoruz."

Davraz'da kayak hocalığı yapan Ömer Tetik de kar yağışı başlayınca yüzlerce insanın telefonla kendileri aradığını söyledi.

Bunun üzerine sezonu bir an önce açabilmek için çalıştıklarını anlatan Tetik, "Biz tesise gelmeden dahi kayakçılar gelmişti. Çok sayıda talep geliyor. Türkiye'de bildiğim kadarıyla Erciyes dışında kayak sezonunu açan merkez yok. Biz Akdeniz kuşağında olmamıza rağmen bu avantajı yakaladık" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.