Davraz Kayak Merkezinde Kar Sezonu Uzadı

Kar kalınlığının 1.5 metre olduğu Davraz Kayak Merkezi'nde, işletme ve kayak severler, sezonun uzamasına sevindi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mart 2012 11:08
Davraz Kayak Merkezinde Kar Sezonu Uzadı

Kayak sezonunun şubat ayı ortalarında sona erdiği Davraz Kayak Merkezi'nde bu yıl yoğun kar yağışı nedeniyle sezonun uzaması, işletmecelerin yüzünü güldürdü.

Davraz, kar kalınlığının ocak ayındaki seviyesini koruması nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Tatilcilerin ağırlıklı olarak geldiği Davraz, bu yıl özellikle Rus turistlere ev sahipliği yaptı. Kar kalınlığının 1.5 metre ölçüldüğü kayak merkezi, hafta sonu binlerce yerli ve yabancı turisti ağırladı.

Kent merkezine 26 kilometre uzaklıktaki Davraz'a gelenler, 1650 ve 1950 metre uzunluğundaki göl manzaralı pistlerde kaymanın keyfini yaşadı. Büyükler kayak yaparken, küçükler de kendilerine ayrılan özel parkurlarla kızak keyfi yaptı.

DOLULUK ORANI YÜZDE 80

Son 5 yılın en iyi sezonunun yaşandığı Davraz'da, kayak severlerin nisan ayı başına kadar kayabileceği belirtildi. Sezonun uzaması esnaf hem de kayak severleri sevindirdi. Otellerdeki doluluk oranı ilk kez yüzde 80 seviyesine ulaşırken, konaklayanların çoğunluğunu ise yabancı turistler oluşturdu.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Davraz'ın Isparta için çok önemli prestij bir bölge olduğunu söyledi. Yapılacak çalışmalar kadar yoğun kar yağışının Davraz'ı bu yıl cazip hale getirdiğini vurgulayan Vali Oğuz, şöyle dedi:

"Davraz artık Isparta ile anılıyor. Davraz'a talep arttı, akın akın turist geldi. Hafta sonları 8-9 bin kişiyi buluyor. '10 bine yaklaşıyor' demek yanlış olmaz. Otellerin doluluk oranı yüzde 80 seviyelerine ulaştı. Ama bu rakama tabii ki hafta sonları ulaşılıyor. Bu yaz döneminde Davraz için geleceğe dönük adımlar atacağız."

RAKAMLAR YÜKSEKLİYOR

Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre Davraz'a gelen yerli ve yabancı turist sayısında her yıl artış olduğunu kaydeden Vali Oğuz, "2007 yılında 1306'sı yabancı, 9 bin 367'si yerli olmak üzere toplam 10 bin 673 turisti ağırlayan merkez, 2008 yılında ise 14 bin 12 turist ağırladı. Bu rakamlara bu yıl, sadece bir hafta sonunda ulaşıyoruz. Gelecek yıllardan daha umutluyuz" diye konuştu. Artan turist sayısıyla birlikte tesis sayısının da arttığını vurgulayan Vali Oğuz, şöyle dedi:

"Kayak merkezinde 3 dağ kafeteryası, 4 Yıldızlı ve 280 yatak kapasiteli, Süleyman Demirel Üniversitesi'ne ait 84 yatak kapasiteli, ayrıca 55 yatak kapasiteli olmak üzere 3 otel bulunuyor. Yine kayak merkezine 8 kilometre uzaklıkta Çobanisa Köyü'nde de doğaya uygun 24 yatak kapasiteli Davras Dağ Evleri adıyla bilinen bir pansiyon bulunuyor."

SPOR TURİZMİ İÇİN İDEAL

Bölgenin doğa ve spor turizmi açısından gelişmesi için tanıtım faaliyetleri yapıldığını vurgulayan Oğuz, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, fitness merkezi, spor merkezi, konferans salonları, Oyun salonları, disko, bilardo salonu ve tenis kortu ile 4 adet futbol sahasıyla yazın da spor kulüplerine hizmet verecek kapasitede olduğunu kaydetti.

Gelecek yıl için planlamaların da yapıldığına işaret eden Oğuz, amatör ve profesyonel kayakçılar için ideal pistlere sahip olan Davraz'da, kuzey ve Alp disiplini, tur kayağı, snowboard, dağcılık, botanik gözlemcilik, yamaç paraşütü ve trekking yapma imkanı bulunduğunu anlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.