Davraz Kayak Merkezinde Son Durum

Davraz Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 1.5 metreye yaklaştı. 2012 kış döneminde yerli tatilcilerin yanı sıra Rusya başta olmak üzere çeşitli ülkelerden turistin geleceği tahmin ediliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ocak 2012 10:50
Davraz Kayak Merkezinde Son Durum

Davraz Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 1.5 metreye yaklaştı. 2012 kış döneminde yerli tatilcilerin yanı sıra Rusya başta olmak üzere çeşitli ülkelerden turistin geleceği tahmin ediliyor.

10 gün önce kar yağışıyla birlikte sezonu açan Davraz Kayak Merkezi'nde hafta içi olmasına rağmen yüzlerce kayakçı var. Kayak Antrenörü Yunus Yıldız, Isparta il merkezine 26 kilometre mesafede ve üç gölün ortasında kalan Davraz'da kayak yapanların Eğirdir Gölü'nün muhteşem manzarasını da izleyebildiğini belirtti.
Davraz'da amatör ve profesyonel kayakçılar için ideal pistler bulunduğunu belirten Yıldız şunları söyledi

Davraz, 1211 metre uzunluğunda saatte 1000 kişi taşıma kapasiteli iki telesiyej ve teleski tesislerine sahip. Üçüncü telesiyej de bu sezon devreye girdiğinde artık Davraz'da kayak yapmanın keyfine diyecek yok. Kayak merkezinde, Kuzey ve Alp disiplini, tur kayağı, snowboard, dağcılık, botanik gözlemcilik, yamaç paraşütü ve trekking yapma imkanı da bulunuyor. İddia ediyorum buraya bir kere gelen başka kayak merkezine gitmek istemeyecektir.

İl Genel Meclis üyeleri Davraz Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulundu. İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, Davraz Kayak Merkezi'nin sadece Isparta için değil Türkiye için büyük şans olduğunu söyledi. Yapımı devam eden üçüncü telesiyejin bu sezon hizmete girmesiyle birlikte 2450 metre yükseklikte Haziran ayında dahi kayak yapılabileceğini dile getiren Zabun, Önceki yıllarda mayıs aylarında burada kayak yapıyordum. Yeni telesiyej daha da yükseğe çıkacağı için sezon da uzayacak diye konuştu.

İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir de kırık koluna rağmen kayak yaptı. Özdemir, Bu aşk başka. Kolunuz kırılsa da sizi kaydırıyor. Şu anda Akdeniz kuşağında hiç düşünmeden kayak yapılabilecek en nitelikli yer burası. 2400 metrede kayanlar bunun zevkini bilir. Burası hem turizm, hem spor merkezi. Burada kayak okulu olmak zorunda. Burada profesyonel sporcular yetiştirmeliyiz. Milli sporcu yetiştirmek istiyoruz. Bunun için girişimlerimiz sürüyor dedi.

Davraz'a kayak yapmak için Sivas'tan gelen Devrim Demircan ise Davraz Kayak Merkezi'ne Antalya'daki bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine geldim. Muhteşem pistler ve harika doğayla karşılaştım. Güzel bir tesisleşme var. Buranın sporcu merkezi olacağına inanıyorum. Muhteşem pistlere sahip. Ülkemiz açısından burası önemli bir şans. Daha da gelişeceğine inanıyorum görüşünü dile getirdi.

Davraz Kayak Merkezi'nde şu an faal olan 2 telesiyej bulunuyor. Bunlardan biri kayakçıları tesisler bölgesinden alıp 1650 metreden 1950 metreye çıkarıyor. İkinci telesiyej ise 1950 metreden 2150 metreye ulaştırıyor. Valiliğin yapımına başladığı ve bu sezon devreye gireceği belirtilen üçüncü telesiyej ise kayakçıları 2150 metreden 2400 metre rakımdaki piste çıkaracak. Saatte 1000 kişi taşıma kapasitesi bulunan bu telesiyejlerle yolculuk 8 dakika sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.