Davraz Mahallesi’nin Sorunu Ortadan Kalktı

Davraz Mahallesi’nin Sorunu Ortadan Kalktı

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Kasım 2015 13:47
Davraz Mahallesi’nin Sorunu Ortadan Kalktı

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce Davraz Mahallesi’nde yağmur suyu hat çalışması gerçekleştiriyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Karayolları tarafından çevre yolunun kodunun yüksek yapılması dolayısıyla Davraz Mahallesi sakinlerinin yağmur suyu sıkıntısını gidermek amacıyla gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Yağmur sularından dolayı bu noktalarda su basmaları yaşanıyordu. Basma nedeni çevre yolunun üst koddan yapılmasından kaynaklanıyor. Şehrin kodu bozulduğu, yüksek kodda bir çevre yolu geçirildiği için su basmaları yaşanıyor. Zamanında karayollarımızı yol kodunu yüksek yapıyorsunuz, şehri ikiye bölüyorsunuz diye uyarmıştık. Doğal akış bozuldu. Bundan dolayı da bu mahallemizde sıkıntı yaşanıyor. Mağduriyetler, şikâyetler yaşanıyor. Burada yoğun olarak çalışıyoruz. Yol altından bağlantılar koyduk. Mevcut tesisatın yanında yeni hatlar yapıyoruz. Buradan aldığımız suyu çevre yolunun altından geçirerek daha önce döşenen çevre yolunun diğer alt kısmında yer alan yaptığımız ana bypass hatlarına bağlıyoruz. Oradan da şehrin dışındaki doğal kanallara sevk ediyoruz. Buradaki çalışmada son noktaya ulaştık. Su basmasını önlüyoruz. Davraz Mahallesi sakinlerimizin mağduriyetlerini yoğun bir çalışma neticesinde gideriyoruz. Davraz Mahallesi sakinlerimize bu çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum. Artık burada su baskını yaşanmayacak. Ciddi bir altyapı, ciddi bir teknik sorunu da gidermiş oluyoruz. Belediye olarak altyapıya büyük önem veriyoruz. Bu çalışmaları gerçekleştiren Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’müze, teknik elemanlarımıza ve tüm personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Günaydın’a teşekkür eden Davraz Mahallesi Muhtarı Coşkun Kunt, 3917 sokakta sorunlar yaşandığını aktararak, “Başkanımıza bu çalışmalarıyla ve bize yapmış olduğu yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Gerçekleştirilen bu çalışmalarla bu sorunda ortadan kalkmış olacak. Sağ olsun, var olsun, başkanımıza şahsım ve mahallem adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum